D66 wil duidelijkheid over Redeplein

DRONTEN
Het blijft volgens D66 in Dronten onduidelijk welke opdracht de gemeente aan bureau Khandakar heeft gegeven over de inrichting van het Redeplein. De fractie heeft daarom vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

De partij heeft al een aantal keer om duidelijkheid gevraagd, maar een goed antwoord blijft uit, aldus D66. Het college heeft met de gemeenteraad afgesproken dat de inrichting van het plein maximaal 475.000 euro mag kosten. Khandekar heeft daarentegen een aantal duurdere varianten aangeleverd tot 1,7 miljoen euro.

D66 heeft weinig vertrouwen in een enquête die op dit moment wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau I&O over de verschillende ontwerpen. De enquête gaat namelijk alleen over hoe het plein dient te worden aangepast. De partij wil graag dat vooral geïnvesteerd wordt in activiteiten op het plein.

reacties (4)

 • j.knol.

   

  ik woon nu 54 jaar in Dronten en het is nooit anders geweest. Nu komen er een paar ambtenaren die graag ons belastinggeld verkwanselen met een idee hoe....we een leeg plein met veel geld verspillen leeg laten. Maak het de ondernemers makkelijker en laat er weer parkeren dan is het lege plein zo weer vol. mensen blij, bewoners boven de winkels blij, ondernemers blij iedereen blij.

  reageer
 • Huisvrouwtjes

   

  Klopt, het is een jonge gemeente, waarvan 80 procent werkt. Daarnaast veel oudere, die hebben geen interesse in het plein, behalve op woensdag voor de markt. Gemeente Dronten......succes!

  reageer
 • Klaas

   

  Geachte d66 burgemeester en wethouders hebben het plein allang onderhands aanbesteed. En de steekpenning al aangenomen

  reageer
 • Dronterman

   

  Een kunstmatige invulling van het plein gaat niet meer leven brengen. En met kunstmatig bedoel ik: parkjes, vijvers, muziektenten etc. Mensen komen nooit voor het plein zelf. Dat zie je overal in nederland waar mooie pleinen zijn. Kijk bijv naar de Brink in deventer. Dat is gewoon een compleet leeg plein. Mensen komen voor wat er om het plein heen zit aan winkels of horeca en of het op een doorgaande route is. Een plein is nooit een eindbestemming. Bij een park is het anders. Daar is het park het de bestemming. Ik heb het idee dat hier in Dronten nu het plan is om een half plein, half park te maken. En dan heb je van beiden niks. Elk goed plein in Nederland is leeg maar heeft heel veel er omheen. Laten we hier nu niet het wiel opnieuw gaan uitvinden door iets te gaan maken dat straks toch niet zal functioneren. Buiten dat is het zo dat je 90% van de tijd in en rondom het centrum een kanon kunt afschieten zonder iemand te raken. Dus laten we wel wezen: al zetten we het Vrijthof hier neer dan komen en echt niet meer mensen. Die zijn er simpelweg niet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert