50PLUS bezorgd over toekomst regiotaxi

FLEVOLAND
50PLUS in Provinciale Staten maakt zich zorgen over de toekomst van de regiotaxi in Flevoland. De partij heeft daarom vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten.

Vóór 1 juli had het vervoer van de regiotaxi moeten worden aanbesteed, maar dat is volgens 50PLUS niet gebeurd. De partij vermoedt dat de provincie en de gemeenten een verschil van mening hebben over de financiën.

In Flevoland wordt de coördinatie en de uitvoering van de regiotaxi voor het eerst gescheiden aanbesteed. Daardoor moet het vervoer efficiënter en goedkoper worden. Het is al wel duidelijk dat vervoersbedrijf Connexxion de bedrijven die de taxi's rijden, gaat aansturen.

reacties (3)

 • frits

   

  Waarom maakt 50+ in provinciale staten zich daar druk om? De gemeenten hebben de zorgplicht voor het vervoer van de WMO'ers/ouderen/dagbestedingscliënten. De provincie financiert de Regiotaxi alleen maar voor spotgoedkoop taxivervoer op het platteland, en dat is geen wettelijke taak (veel provincies zijn er al mee gestopt of gaan ermee stoppen). Dat geld kan de provincie beter inzetten om verdere uitkleding van de goed gebruikte busdiensten in Almere en Lelystad te voorkomen, en om het vliegveld goed te onstluiten nu RyanAir interesse heeft. De doelgroep van 50+ moet bij de gemeenten zijn.

  reageer
 • Herman

   

  Inderdaad, want dat wordt ook niet door provincie of gemeente betaald. Moet dit nu werkelijk overal bij gesleept worden?

  reageer
 • Jacob

   

  50PLUS hoeft zich waarschijnlijk geen zorgen te maken over het adhoc van hot naar haar vervoer in luxueuze touringcars van drommen “vluchtelingen”, hetwelk blijkbaar geen aanbesteding behoeft en ook geen verschil van mening geeft tussen de provinciale staten en gemeenten wat betreft de financiele kant van de zaak.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert