BuurTent als nieuw wapen tegen woninginbraken

ALMERE
Almeerders konden zich maandagavond bij winkelcentrum Muziekwijk in een zogenoemde buurTent laten voorlichten over het voorkomen van woninginbraken. De buurTent is een nieuw initiatief van politie en gemeente.

In de tent spreken bewoners met politie-medewerkers en het preventieteam van de gemeente over de manier waarop inbraken worden gepleegd. Ook horen ze welke maatregelen getroffen kunnen worden om dit te voorkomen. Verder kan een afspraak worden gemaakt voor een gratis advies aan huis.

Het is de eerste keer dat de buurTent wordt ingezet. Burgemeester Franc Weerwind deed tegelijkertijd de aftrap van het jaarlijkse Donkere Dagen Offensief. In het najaar en de winter wordt relatief vaak ingebroken.

Door de verschillende anti-inbraak initiatieven is het aantal woninginbraken in Almere de laatste twee jaar fors gedaald. De komende tijd wordt de tent vaker opgezet op plekken waar meerdere keren is ingebroken.

reacties (5)

 • lexxie

   

  Neem een hond liefst twee het enige wat helpt

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat is gewoon onwaar. Ook is niet bewezen dat strenger straffen helpt.

  reageer
 • Dirk

   

  Het is binnen deze rechtstaat tijd voor forse strafvermeerdering. Pappen en nathouden is wel genoeg geweest. We zijn in een afglijdende schaal beland sinds de jaren '70. Tijd voor echte aanpak!

  reageer
 • Sjaak de

   

  Het is beter burgerteams te formeren welke in de nachtelijke uren wachtlopen in hun eigen buurt met een permanente ruimte inplaats van een tent. Men moet de wet veranderen zodat dit legaal kan plaats vinden we hebben immers een terugtredende overheid met chronisch geld te kort zelfs de meest basic behoeften van een samenleving zijn nu instabiel geworden, de overheid zou enige cohesie moeten tonen met de burgerij lijkt mij.

  reageer
 • willeMstad

   

  Dus nu staan ze af en toe daar in een open tent mensen voor te lichten ,terwijl een jaar of wat eerder er een politiebureau was bij het station Muziekwijk/winkelcentrum . Centraal gelegen en dat kan je niet zeggen van dat nieuwe bureau aan de Hollandsedreef.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert