Dorp zamelt geld in voor mistgenerator in supermarkt

NAGELE
Personeel en leiding van de Coop-supermarkt in Nagele balen van de herhaalde inbraken in de winkel. In de nacht van zondag op maandag werd bij de supermarkt aan de Ring een grote hoeveelheid sigaretten gestolen.

Eind augustus was de winkel ook al het doelwit van dieven. Na die inbraak begon een aantal klanten een inzamelingsactie voor een mistgenerator. Dat apparaat moet de winkel voortaan bij ongevraagd nachtelijk bezoek vol mist blazen, zodat de inbrekers hun werkzaamheden moeten staken.

Volgens de bedrijfsleider hebben al veel inwoners geld voor de aanschaf van een rookgenerator gedoneerd.

reacties (9)

 • grondstof

   

  Zou een kluis waarin buiten de openingstijden de boel veilig achter slot opgeslagen kan worden niet een betere optie zijn?

  reageer
 • Jan

   

  Leuk dat u uw idee hier naar voren brengt maar is het niet handiger als u direct contact opneemt met de eigenaar van de supermarkt? Overigens denk ik dat de ondernemer (met jarenlang ervaring) alle opties al wel zal hebben overwogen, waarschijnlijk ook wel in overleg met politie en de verzekering denkt u ook niet?

 • Marc

   

  Dit is de zoveelste keer al dat er in deze supermarkt word ingebroken. Deze ondernemer verdient de steun van de samenleving wat mij betreft.

  reageer
 • Ron

   

  Ik heb wel gratis 2 Rottweilers voor ze te leen, moeten ze alleen 's nachts het vlees en kattenvoer even goed opbergen...

  reageer
 • Sjaak de

   

  Er is weer markt voor de rijdende supermarkt overdags alleen, omreden dat kleine dorpen er weerloos bij liggen qua surveillance, je kan beter net als 1000 jaar geleden achter beschermde stadsmuren wonen en werken. Dit veranderd voorlopig niet er is een chronisch gebrek aan financiën om onze rechtsstaat in stand te houden, het zal alleen nog maar verslechteren, in acht nemende de capriolen van onze overheid.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Bij dit soort dorpswinkels moet het welhaast een lokaal bekende zijn. Kijk de video van de week maar even langs.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Patrick

   

  Is een 2e-hands VW niet goedkoper?

  reageer
 • Buiten het feit dat het erg vervelend is voor de supermarkt.... Het is dan wel verstandig te vermelden waarvoor er gespaard wordt... Zo kunnen de volgende keer tijdens een inbraak daar rekening mee houden..

  reageer
 • Jond

   

  Een filmpje van de kraak was wel interessant geweest...

  reageer
 • George

   

  Het is het bij die supermarkt dan financieel zo slecht dat de eigenaar het niet zelf kan betalen?

  reageer
 • Jan

   

  Het is blijkbaar een forse investering voor de supermarkt in ons dorp, ik ben in ieder geval bereid om een kleine bijdrage te leveren als ik daarmee het voortbestaan van de supermarkt kan helpen waarborgen. Ik heb geen behoefte om vragen te stellen over de financiën, het is al erg genoeg dat er ondanks alle maatregelen alweer ingebroken is.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert