Inspraak wijk over noodopvang vluchtelingen

NOORDOOSTPOLDER • Di 6 oktober 2015 | 8:36 • Dinsdag 6 oktober 2015 | 8:36
Als de gemeente Noordoostpolder een noodopvang voor vluchtelingen in een wijk of dorp wil toestaan, krijgen omwonenden van zo'n beoogde locatie van tevoren de kans om daarover hun mening te geven. Dat zei burgemeester Aucke van der Werff maandagavond tijdens de raadsvergadering.

Fractievoorzitter Berthoo Lammers van ONS Noordoostpolder stelde dat het college een besluit over een opvanglocatie niet eenzijdig zou moeten nemen. De burgemeester zei daarop dat het zeker niet de bedoeling is om inwoners voor een voldongen feit te stellen. Een wijk of dorp kan daarom tijdens een inspraakavond nog eventuele bezwaren kenbaar maken. Volgens de burgemeester betekent dit overigens niet dat er nog democratisch over het voorgenomen besluit kan worden gestemd.

Gemeente en COA hebben onlangs bekeken welke locaties in Noordoostpolder eventueel geschikt zouden zijn voor de opvang van vluchtelingen. Maar er is nog geen formeel verzoek van het COA om een opvang in gebruik te nemen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel