Ontruimingsprocedure tegen paviljoen Lucht

LELYSTAD
Gemeente Lelystad is een officiële ontruimingsprocedure gestart tegen de eigenaar van horecapaviljoen Lucht bij Bataviahaven in Lelystad. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Eind september heeft de gemeente hem een brief met ingebrekestelling gestuurd. Een dezer dagen krijgt hij een sommatie in de bus, aldus de woordvoerder. Als de eigenaar opnieuw geen gehoor geeft, stapt de gemeente naar de rechter.

Op 13 april 2010 gaf het college een vergunning af op voorwaarde dat vijf jaar later het perceel in oorspronkelijke staat aan de gemeente moest worden opgeleverd. Volgens wethouder Jop Fackeldey bleek uit een ander contract dat 14 september 2015 de uiterste datum zou zijn. Fackeldey gaf de uitbater uitstel tot 21 september. Ook na die datum gebeurde er niets.

Lelystedeling Ed Voigt, die als burger al eerder het stadsbestuur op fouten heeft betrapt, kaartte destijds de zaak aan.

reacties (7)

 • Ryan

   

  >Control verzorgt in het teeathr bovendien lezingen over gamesdesign en -development met sprekers van Nederlandse gamestudio’s.Serieus? Ik was gisteren op First Look, maar ik had geen idee, ondanks dat ik meerdere keren bij Control langs was geweest. Ik had er graag bij willen zijn misschien volgende keer iets beter promoten?

  reageer
 • KoosS

   

  Wel heel jammer dat LUCHT weg moet, eindelijk een positieve ontwikkeling en nu moet hij weer sluiten. Jammer voor de stad, kon de vergunning niet omgezet worden naar een definitieve?

  reageer
 • kustbewoner

   

  Een positieve ontwikkeling ? Ondernemer sloot in 2010 contract met gemeente voor de tijdsduur van 5 jaar, dus hij wist toen al dat hij op 14 september 2015 de toko kon sluiten c.q. afbreken. Een positieve ontwikkeling ? Ondernemer hield z'n toko bijna het gehele zomerseizoen gesloten ! U bedoelt met LUCHT zeker de voormalige bierbrouwerij Klokbier aan de Lelybaan. Deze horecagelegenheid is eindelijk weer OPEN !

 • Dhr. Slim

   

  wel jammers als het een mooi bloeiend bedrijf was ja, en een toevoeging... dit jaar is nooit de deur open gegaan, alles valt uit elkaar.. elk jaar ging het achteruit, vorig jaar waren ze een enkele keer open, en soms gewoon dicht.. Als hier een mooie prachtige zaak had gestaan, was op deze plek had gekund dan is het zeker jammer jaaaa... dit is echter een opeenstapeling van ellende.... overigens ben ik heel benieuwd of er daadwerkelijk een bankgarantie is gesteld, zo ja dan is deze vast bij het 1e faillissement verdwenen....

 • Steven

   

  Toch wel blij dat ED VOIGT zo'n oplettende burger is....bah

  reageer
 • Barbara

   

  Als men al wil spreken over Bah en een nare man, dan zal ieder betrokken persoon in deze gemeente wel weten wie daar wel voor in aanmerking zou kunnen komen. Alleen, burgers slikken het doofpot, wegdruk, laat maar waaien gedrag van een verantwoordelijk bestuurder liever. Jezus werd ook gekruisigd, niet omdat hij de kantjes er van afliep. Meneer Voigt zou door gemeente betaald moeten worden voor zijn bijdrages.

 • lely

   

  Wordt niet door U gewaardeerd maar wel door de GEMEENTE !

 • loes

   

  dat zeker hele nare man!!

 • Bert

   

  En een burger heeft dit op zijn geweten? Was dit ook zinvol of wou zichzelf gewoon eens goed gevoel geven ofzo.

  reageer
 • lelystedeling

   

  Wegens falen van Uw gemeenteraad en de handelswijze van het College heeft een betrokken burger dit naar vorengebracht. Bravo !

 • kustbewoner

   

  In 2010 wist de eigenaar al dat hij het pand op 14 september 2015 diende te ontruimen of te slopen. Kreeg toch nog uit coulance uitstel tot 21 september 2015 en moest diezelfde week kunnen aantonen dat het pand verkocht was. Hij is hiermede 3x in gebreke gebleven, dus wordt het hoog tijd dat de gemeente de eigenaar sommeert zijn verplichtingen/afspraken na te komen op straffe van ........... ? Hij heeft toch een bankgarantie aan de gemeente afgegeven, dus gemeente sta vandaag of morgen nog bij de betrokken bank om een en ander te incasseren.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Ik wil die koperen ketels er wel gratis uithalen voor de gemeente

  reageer
 • lely

   

  Koperen ketels?? Volgens mij gaat dit over een heel ander pand! De koperen ketels stonden in een ander pand hoor

 • KC

   

  Het wordt eindelijk eens tijd dat het college door pakt. Een motie van treurnis zou hier wel op zijn plaats zijn over de hele gang van zaken.

  reageer
 • Henk

   

  Een motie vanwege 'niet doorpakken'? Omdat het een paar maand langer staat? Zijn er geen belangrijker zaken dan lucht?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert