Ontruimingsprocedure tegen paviljoen Lucht

LELYSTAD • Di 6 oktober 2015 | 11:36 • Dinsdag 6 oktober 2015 | 11:36
Gemeente Lelystad is een officiële ontruimingsprocedure gestart tegen de eigenaar van horecapaviljoen Lucht bij Bataviahaven in Lelystad. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Eind september heeft de gemeente hem een brief met ingebrekestelling gestuurd. Een dezer dagen krijgt hij een sommatie in de bus, aldus de woordvoerder. Als de eigenaar opnieuw geen gehoor geeft, stapt de gemeente naar de rechter.

Op 13 april 2010 gaf het college een vergunning af op voorwaarde dat vijf jaar later het perceel in oorspronkelijke staat aan de gemeente moest worden opgeleverd. Volgens wethouder Jop Fackeldey bleek uit een ander contract dat 14 september 2015 de uiterste datum zou zijn. Fackeldey gaf de uitbater uitstel tot 21 september. Ook na die datum gebeurde er niets.

Lelystedeling Ed Voigt, die als burger al eerder het stadsbestuur op fouten heeft betrapt, kaartte destijds de zaak aan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel