Eerste beelden landgoed Wellerwaard gepresenteerd

EMMELOORD
Het eerste landgoed in recreatiegebied Wellerwaard tussen Emmeloord en Bant bestaat uit een landhuis, een oranjerie en een wagenberging. Dat blijkt uit het ontwerp dat gemaakt is door bureau Boes + Kok in opdracht van de Emmeloordse ondernemer Nico van Staveren.

Het landhuis van baksteen krijgt wit gepleisterde accenten en een klassiek vormgegeven dak. Daarnaast komt een oranjerie te staan in dezelfde stijl, die als atelier kan worden gebruikt.

Van Staveren, de eigenaar van ruim dertig tankstations in en rond Flevoland, kondigde eerder dit jaar de bouw van het landgoed aan. Het grenst aan een recreatie- en natuurgebied dat voor het publiek toegankelijk wordt. Daar worden initiatieven met nieuwe natuur ontwikkeld. Ook komen er woningen in het recreatiegebied. In het najaar van 2016 moet het project klaar zijn.


reacties (6)

 • Sjaak de

   

  En gaat Nico ook in dit optrekje wonen? Ik tank al jaren bij BP had jaren geleden al door dat een grootmacht de kleinschalige ondernemer omverwalste met behulp van onze lagere overheden. Schande. The Netherlands today, and tomorrow?

  reageer
 • Marco

   

  Laat Nico van Staveren eerst dat pand boven garage Smit (naast de AH) eens opknappen. Schandalig hoe dat eruit ziet!!

  reageer
 • Casteleyn

   

  Dat ziet er fraai uit. Echt zoals een landhuis hoort te zijn!

  reageer
 • Jeanet den Hartog

   

  Mooi initiatief. Jammer dat de bouw een kopie is van vervlogen tijden en niets wat Flevoland/ Noordoostpolder zo kenmerkt terug is te zien. Niet origineel, dat is dan weer wel echt typisch.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Mooi hoor stijlvol, ik hoop dat vele van deze ontwerpen volgen. Het is voor mij persoonlijk iets boven budget.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Klaas Visser

   

  Ziet er keurig uit Nico!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert