Miljoen minder voor opvang dak- en thuislozen

FLEVOLAND
De Flevolandse gemeenten krijgen de komende twee jaar 1 miljoen euro minder van het Rijk voor de opvang en begeleiding van dak- en thuislozen. Het gaat in veel gevallen om mensen die ook allerlei andere problemen hebben, zoals verslaving, schulden, werkloosheid en psychische problemen. Deze mensen krijgen hulp van diverse hulpverleners.

Almere is centrumgemeente en regelt en koopt de opvang en de begeleiding voor de hele provincie in. Welke maatregelen worden genomen om de bezuiniging op te vangen, is niet duidelijk. Verantwoordelijk wethouder Froukje de Jonge wil nog geen toelichting geven. Zij wil eerst de Almeerse gemeenteraad informeren over de bezuinigingen.

De bezuiniging komt door de invoering van een nieuw verdeelmodel. In 2015 bedraagt het regionale budget voor de zogeheten maatschappelijke opvang bijna negen miljoen euro. In 2017 wordt dat dus 1 miljoen euro minder.

reacties (19)

 • Tja

   

  Eerst ergerde ik me aan je reacties, nu zie ik ze als cabaret, en ja je maakt me weer aan het lachen 😁

  reageer
 • ron

   

  goed lezen mensen ipv meteen conclusies trekken en de buitenlanders er weer bij te betrekken. er staat "een andere verdeelsleutel" Ik lees nergens dat de hele sleutel minder geld is. de ene gemeente krijgt dus meer de andere minder en flevoland als totaal dus minder. terecht of niet dat weet ik niet; maar haal er geen onterechte dingen bij.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Voor zover ik weet ben ik nog nergens in getrapt, al was het alleen maar omdat ik uiteraard niet op de PVV en ook niet op de D66, VVD of PvdA zal stemmen. Als je meldt dat de VVD op dit moment PVV-standpunten over begint te nemen vraag ik me af of de VVD-stemmers die nog steeds op de beloofde 1000 euro zitten te wachten daar in zullen trappen. De omvang van de PVV in de Tweede Kamer verkleint het speelveld van de partijen die wèl in aanmerking komen voor coalitievorming. Ik zie een kabinet D66-CDA-VVD aankomen, en ik kan je vertellen dat ik daar niet met plezier op vooruitkijk.

  reageer
 • Ras

   

  Inderdaad 130 miljoen voor alleen de zorgkosten dan hebben we het nog niet over onderdak voedsel etc.

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  Als dit doemscenario werkelijkheid wordt kunnen alle gevangenissen wel gesloten worden (met dank aan een nieuwe generatie D66 rechters) en wordt de AOW helemaal afgeschaft, met dank aan die roeptoeter Pechtold die consequent en opzettelijk de verkeerde CBS statistiek blijft citeren. En geen tv-interviewer die hem hierover eens kritisch tegengas durft te geven.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  nou nou, je bent wel hardnekkig in je, godzijdank, verkeerde veronderstelling. Misschien eens het nieuws volgen. VVD begint al met PVV standpunten over te nemen, ze weten dondersgoed dat dit zo niet kan doorgaan. Linkse partijen en Euroknuffelaars als D66 zullen het wel gaan merken met de peilingen en proberen het tij te keren door allerlei, loze, beloftes te gaan doen.mmaar ik denk dat maar weinig mensen er nog in trappen. Behalve jij natuurlijk.

  reageer
 • Het is een schande van de regering en gemeentes dat deze laag van de bevolking weer kunnen verrekken, en de asielzoekers worden hier op handen gedragen en krijgen alles, SCHANDE !!!

  reageer
 • PVV kan wat mij betreft niet groot genoeg worden, dit moet de kop in woorden gedrukt, dit gaat niet goed in dit land. Vooral de PvdA, VVD en de D66 zijn verkeerd bezig, zoals je elke dag in het nieuws hoort, het bewijs is er het land is in rep en roer en de bevolking komt langzaam in opstand nu, dit is nog maar het begin.

  reageer
 • Het leuke is van het hele verhaal je geloof je eigen woorden.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Gedwongen? Laat me niet lachen. Als de PVV bij de volgende verkiezingen méér zetels haalt dan nu is het enige effect dat een meerderheid in het parlement op méér dan twee partijen zal moeten rusten. Gezien de populariteit van VVD en PvdA zal D66 als de grote winnaar overblijven. Een stem op de PVV is dus een stem op D66.

  reageer
 • wallander

   

  Soep een beetje dunner maken, probleem opgelost.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Kijk zie en huiver hoe onbetrouwbaar onze overheid zich weer eens manifesteert in haar beleidskeuze, de problemen worden groter door de aanhoudende recessie, maar de middelen om de pijn te verzachten worden afgevlakt terwijl deze opgeschroefd zouden moeten worden. Schande.

  reageer
 • Hano

   

  Dit gaat helemaal nergens meer over. Wat zijn we een afschuwelijk land aan het worden!

  reageer
 • moise

   

  Wordt vluchteling....die krijgt nagenoeg alles

  reageer
 • Rinus

   

  Kartonnen dozen uitdelen, zoals in Amerika? Of is dit weer een staaltje van verkeerd inkoopbeleid van Almere? Denkt de centrumgemeente er ook aan om de andere gemeenten te informeren i.p.v. eerst de eigen gemeenteraad? Overal centrumgemeente van worden onder Jorritsma(VNG voorzittert) en niet presteren!

  reageer
 • Anna

   

  Dus... kan ik hieruit concluderen dat er dus ook minder geld naar asielzoekers gaat? Die zijn toch ook dakloos?

  reageer
 • Kees

   

  Dat miljoen is nodig voor dak en thuislozen uit andere landen denk ik.

  reageer
 • Jan

   

  En 10 miljoen meer voor de vluchtelingen..

  reageer
 • lexxie

   

  Wat een land de hele wereld wordt geholpen en eigen mensen ??? Gek he dat de Pvv zo groot wordt je wordt gewoon gedwongen om erop te stemmen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert