Miljoen minder voor opvang dak- en thuislozen

FLEVOLAND • Di 6 oktober 2015 | 19:38 • Dinsdag 6 oktober 2015 | 19:38
De Flevolandse gemeenten krijgen de komende twee jaar 1 miljoen euro minder van het Rijk voor de opvang en begeleiding van dak- en thuislozen. Het gaat in veel gevallen om mensen die ook allerlei andere problemen hebben, zoals verslaving, schulden, werkloosheid en psychische problemen. Deze mensen krijgen hulp van diverse hulpverleners.

Almere is centrumgemeente en regelt en koopt de opvang en de begeleiding voor de hele provincie in. Welke maatregelen worden genomen om de bezuiniging op te vangen, is niet duidelijk. Verantwoordelijk wethouder Froukje de Jonge wil nog geen toelichting geven. Zij wil eerst de Almeerse gemeenteraad informeren over de bezuinigingen.

De bezuiniging komt door de invoering van een nieuw verdeelmodel. In 2015 bedraagt het regionale budget voor de zogeheten maatschappelijke opvang bijna negen miljoen euro. In 2017 wordt dat dus 1 miljoen euro minder.





WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel