Opnieuw actie tegen boring naar schaliegas

NOORDOOSTPOLDER
Vier vertegenwoordigers van de actiegroep Tegengas uit Noordoostpolder bezoeken woensdag vier politieke partijen in Den Haag. Doel van hun reis is om de commerciële boring naar schaliegas van de politieke agenda te krijgen.

Er staan de hele dag ontmoetingen gepland. Andere politieke partijen worden later benaderd.

Noordoostpolder was tot voor kort in beeld als locatie voor proefboringen naar schaliegas, maar minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft dat beleid uitgesteld.

reacties (4)

 • svurk

   

  Boren boren boren! Windmolenpark bedankt nop!!!

  reageer
 • sjonny13

   

  Ach ja Windmolens en schaliegas het kan allemaal als het maar buiten de Randstad is. Ik stel voor een onderzoek te starten naar afscheiding van de Randstad. Windmolens tref je daar vrijwel niet aan, asielcentra al evenmin. We worden behandeld als zijnde het afvoerputje van de Randstad.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Wij als toekomstige slachtoffers hebben niets te vertellen wij leven in een democratie naar Nederlands model, in ieder geval is het onzorgvuldig denken om je hier te nestelen een woning en drinkwatervoorzieningen zullen hier zal ook waardeloos worden, vermoedelijk nog niet eens alleen door schaliegas winning, de problemen in Groningen kunnen hier op den duur ook optreden de instabiliteit betreft niet alleen de plekken boven de winputten, het is een kwestie van tijd. Ik denk dat de zwaartepunt van de onderhandelingen moeten liggen in schadevergoedingen zodat de burgers zich elders in de EU kunnen vestigen.

  reageer
 • simpel

   

  Omdat Nederland straks TTIP (met ISDS) aanneemt kan Nederland grote claims verwachten van de oliemaatschappijen als ze in Nederland niet naar schaliegas mogen boren. Democratische besluiten tellen niet meer mee.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Welja, sleur dat er maar aan de haren bij....

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert