Voetgangersbruggen inzet van kort geding

NOORDOOSTPOLDER
De gemeente Noordoostpolder heeft zich niet aan de regels gehouden bij de aanbesteding voor het vervangen van zes voetgangersbruggen. Dat stelde het bedrijf FiberCore woensdag tijdens een kort geding voor de rechtbank in Utrecht.

FiberCore eindigde als tweede bij de gunningsprocedure, achter aannemingsbedrijf Damsteegt. Volgens FiberCore moet de procedure opnieuw worden gevoerd. Damsteegt en de gemeente zouden de regels hebben overtreden, omdat een zusterbedrijf van Damsteegt ook aan de aanbestedingsprocedure meedeed. Omdat die twee bedrijven van dezelfde eigenaar zijn, hadden ze een grotere kans dan andere inschrijvers om te winnen, aldus FiberCore.

Maar volgens de gemeente en Damsteegt is er geen enkel bewijs dat de zusterbedrijven hebben samengewerkt bij de procedure. Daarnaast is het niet verboden dat bedrijven van eenzelfde holding zich inschrijven voor een gunningsprocedure. Een vertegenwoordiger van Damsteegt noemde FiberCore woensdag ‘gewoon een slechte verliezer’. De rechter doet uitspraak op 21 oktober.

reacties (3)

 • ron

   

  Ikben benieuwd naar de uitslag. Ik zie überhaupt niet in dat de kans van die bedrijven groter zou zijn om te winnen. Wel zie ik logica dat ze beide minder kans zouden hebben. Daarnaast: als ze geen zelfde holding vormen kunnen ze juist wel toegestaan samenwerken. juist dat zou wel de kans van FiberCore verkleinen Ik zet mijn muntjes dus in op verliezen van FiberCore

  reageer
 • Pietje

   

  Weet je wat gemeenten (en bedrijven) ook veel geld kost? Al die processen die bedrijven voeren omdat ze een aanbesteding niet hebben gewonnen. Inschrijven kost tijd, moeite en geld en levert bij verlies niets op - een procesje erachteraan vergroot de kansen op op z'n minst een schikking. Leve de judicalisering van de maatschappij!

  reageer
 • Nop

   

  Dus als de gemeente bijvoorbeeld cadeau's voor kinderen wil bestellen, dan mogen bijvoorbeeld Bart smit en Intertoys niet meedoen omdat het van dezelfde holding is ... toch van te zotten dat het bovengenoemde bedrijf dan in verzet komt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert