Paviljoen Lucht binnen drie weken weg

LELYSTAD
Horecapaviljoen Lucht bij Bataviahaven in Lelystad is over drie weken afgebroken. Dat zegt de uitbater van het pand. Woensdag bleek dat de gemeente een officiële ontruimingsprocedure is gestart.

Bij het verlenen van de vergunning in april 2010 spraken de eigenaar en gemeente af dat het perceel na vijf jaar weer zou worden opgeleverd. De eigenaar kreeg uiteindelijk nog enkele maanden uitstel, tot vorige maand.

De uitbater is nu begonnen met het leeghalen van het pand. Daarna wordt het gebouw gedemonteerd en worden de onderdelen opgeslagen. Een nieuwe koper zou het pand dan weer kunnen opzetten.

reacties (9)

 • lelystedeling

   

  De uitbater kan wel van alles beweren, maar hij is niet de eigenaar.

  reageer
 • Jaap

   

  Waar maakt iedereen zich zo druk over? Het staat toch niemand in de weg? Gun de ondernemer toch wat tijd om er op een normale manier af te komen. Er wordt altijd geklaagd dat er teveel regeltjes zijn En nu wordt de gemeente er keer op keer aan herinnerd om ze te handhaven. Of spelen hier persoonlijke belangen mee? Wil een kustbewoner de ondernemer voor het blok zetten en het pand voor een schijntje overnemen?

  reageer
 • kustbewoner

   

  De uitbater wist al in 2010 dat 2015 de deadline was. Door een faillissement( Paviljoen Beheer B.V.) in 2012 kwam het pand in bezit van de huidige eigenaar W.S., die dus in 2012 wist dat 2015 de dealine was. De gemeente wordt er helemaal niet keer op keer aan herinnerd te handhaven, dit is slechts 1x geschied en wel op 14 september 2015 toen bleek dat de eigenaar niet aan zijn verplichtingen tot sloop/ontruiming voldeed. Hij kreeg zelfs daarna tot 21 september de gelegenheid, maar voldeed toen ook niet. Eveneens voldeed hij niet aan hetgeen wat was afgesproken op met de datum 25 september 2015. 3 X in gebreke gebleven t.o.v. de gemeente/gemeenschap. Als puntje bij paaltje komt dient de eigenaar zelfs nog de huur vanaf 14 september 2015 tot en met de schone oplevering van de grond een vergoeding aan de gemeente te betalen. Persoonlijke belangen spelen geen enkele rol en geen enkele kustbewoner heeft tot op heden belangstelling getoond het pand over te nemen. Volgens de verkopende makelaar zijn/waren er 2 gegadigden ( waarvan 1 uit Harlingen). De vraagprijs van het pand is ook geen schijntje 100.000 euro.

 • Horeca Lelystad

   

  jammer dat de uitbuiter geen gebruik maakt van de optie om nog 5 jaar door te gaan d'r word toch nog niet gebouwd gemiste kans voor de Batavia kust

  reageer
 • kustbewoner

   

  Er is/was helemaal geen optie om nog 5 jaar door te gaan. Contract eigenaar-gemeente was voor 5 jaar afgesloten .

 • HL

   

  Uitbater

 • Rinus

   

  Jammer, hadden best daklozen in gekund.

  reageer
 • almere

   

  Zou ook een leuk pand zijn voor de Floriade in 2022.

 • lelystedeling

   

  Dus er heeft geen verkoop plaatsgevonden zoals altijd werd beweerd. De 2 potentiele kopers zijn afgehaakt. De gemeente werd/wordt dus wederom in het ootje genomen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • lelystedeling

   

  Ontruimen en slopen: 14 september 2015 Niet aan voldaan 21 september 2015 Niet aan voldaan 25 september 2015 Verkoopbewijs , niet aan voldaan 28 november 2015 Pand gesloopt en perceel ontruimd ? Niet te verwachten gezien de voorgeschiedenis. Gemeente, College en raad zijn een speelbal van deze "ondernemer(s)"

  reageer
 • Sjaak de

   

  De gemeenteraad fungeert als spelleider, en het klootjesvolk als geld verstrekker.

 • Sjaak de

   

  Deze ondernemers hebben een pionnetje in de gemeenteraad deze faciliteert deze constructie. Er zijn geen direct getroffen slachtoffers dus volgt er geen aangifte! Kuch...

 • kustbewoner

   

  De tijdelijke omgevingsvergunning had een looptijd van 5 jaar. Vanaf 13 april 2010 tot en met 13 april 2015. De huurovereenkomst voor het gebruik van de gond had eveneens een looptijd van 5 jaar.Deze overeenkomst liep af op 14 september 2015. Dus hier spelen 2 overeenkomsten nl. een bestuursrechtelijke en een privaatrechtelijke met 2 verschillende data. Uiteraard zou het duidelijker en eleganter zijn geweest als de omgevingsvergunning en de huurovereenkomst tegelijk zouden eindigen volgens een brief der gemeente. Schoonheidsfoutjes !

  reageer
 • kustbewoner

   

  De uitbater kan wel zeggen dat het pand over 3 weken is afgebroken. Maar wat zegt de eigenaar W.S. daarover. Niets ! Maar wel de makelaar die het pand in verkoop heeft.

  reageer
 • KC

   

  Moet ik dit geloven? De aanbouw is nog niet eens weg.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert