Half miljoen voor bestrijding gladheid

FLEVOLAND
Gedeputeerde Staten stoppen een half miljoen euro in het potje waaruit de gladheidbestrijding wordt betaald. De afgelopen winter heeft de provincie het budget met drie ton overschreden, omdat er meer dan gemiddeld is gestrooid.

Het bedrag van een half miljoen euro is gebaseerd op het huidige tekort en de gemiddelde kosten voor strooiacties in de maanden november en december.

De uitgaven voor strooien wisselen per jaar. In een winter waarbij de temperatuur veel rond het vriespunt schommelt, moet doorgaans meer worden gestrooid. In de voorbije winter was dit het geval. Daardoor moesten de strooiwagens vaak uitrukken.


reacties (2)

 • Drsnky

   

  Toe maar een half miljoen.

  reageer
 • Jacob

   

  Misschien had het verstandiger geweest eens wat minder geld in het potje gladheidsbestrijding te doen en het protocol er maar eens op aan te passen. Bijvoorbeeld door het woord "preventief" eruit te verwijderen. De huidige interpretatie hiervan is gelijk als ware die van een oncoloog die een stevige roker vast een chemokuur voorschrijft. Gewoon weer het gezonde verstand en inzicht gebruiken, inplaats van afgaan op de waardes van metertjes en suggestieve weersvoorspelling gelijk die van Piet Paulusma. Ook veel beter voor het milieu.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert