Geen rol corporaties bij nieuwbouw huurhuizen

FLEVOLAND
In de eerste zeven maanden van dit jaar zijn er in Flevoland geen vergunningen verstrekt aan woningcorporaties om nieuwe huurwoningen te bouwen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De provincie Flevoland is daarmee een uitzondering in Nederland. Gemiddeld namen corporaties in Nederland een derde van de geplande nieuwbouw van huurwoningen voor hun rekening.

Alle verleende vergunningen in Flevoland tot en met juli van dit jaar gingen naar projectontwikelaars. Het gaat om zo'n 250 nog te bouwen huurwoningen.


reacties (5)

 • Kaassie

   

  Misschien vast beginnen met werken en dan heen en weer reizen? Kun je altijd nog op zoek naar een woning, koop of huur. Of een camper aanschaffen als je diverse proeftijden bij diverse banen hebt

  reageer
 • De Vries

   

  Schandalig. En maar wachten op een woning. Ze hebben geen benul er van hoe erg het is geen passende woning te krijgen. Ik kan een baan in Flevoland krijgen, maar woon in Groningen. Kan ik dus vergeten en moet weer in de bijstand blijven.

  reageer
 • ron

   

  hoe vaak (al jaren en dit jaar wederom) hoor ik niet dat er nu afspraken zijn die zorgen dat het beter wordt ..... de cijfers tonen dus het tegendeel aan .... zeker in deze tijd ... reden voor harde maatregelen en een wetswijziging die regelt dat het eindelijk wel gebeurt want die convenanten helpen dus blijkbaar totaal niets.

  reageer
 • Jammer

   

  Vastgoed speculatie het blijft een heet hangijzer.

  reageer
 • Jan

   

  Dus ondanks de behoorlijke wachtlijsten, de problemen die gezinnen hebben om tegenwoordig nog een hypotheek te krijgen, hebben de woningcoorperaties niets gedaan? Nu vraag ik mij af waarom dit nu nieuws is? Komt dit misschien omdat er gesproken wordt over woningen beschikbaar moeten stellen voor statushouders? Waarom anders nu, na 7 maanden statistiek, dit stukje?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert