Bekende Almeerders steunen 'NL heeft hart'

ALMERE
Een aantal bekende Almeerders zoals Tanja Jess, Jörgen Raymann en Charly Luske steunt de landelijke campagne 'Nederland heeft een hart'.

Bij die actie kan je een poster met een rood hart voor je raam plakken om te tonen dat je voor de opvang van vluchtelingen bent.

Cabaretier en tv-maker Raymann steunt de actie omdat hij vindt dat Nederland zich niet bang moet laten maken door populisten.

reacties (27)

 • Zucht

   

  Zie de Telegraaf van vandaag (de reacties) over dit onderwerp ... er blijft geen spaan van heel ...BN'ers haha totaal onbekende 3e rangs artiesten

  reageer
 • Marc

   

  Haha BN'rs, het zal de familie Luske en mede anti Pieten eens niet zijn die de publiciteit opzoeken. Neem er paar in huis zou ik zeggen en maak er een real life van, Tanja en de zeven vluchtelingen op inburgeringscursus...

  reageer
 • Henk

   

  Hang ze maar lekker op in ALMERE haven, stop ALMERE haven maar lekker vol, zet maar tenten op alle plantsoenen en pleintjes, heel Schapenmeent vol. Kijken hoe snel je dat nietszeggende pamfletje weghaalt.

  reageer
 • met bloot

   

  Waar jullie wonen zijn ze niet makkelijk praten . Een rijker plaats waar een gebouw leeg stond was kans dat ze daar naar toe ging werd gauw Door de rijker gekocht. Nee een plaats met 142 mensen plaats je 1400 vluchtelingen.dan vraag je toch dat de mensen boos worden .

  reageer
 • Kaassie

   

  hier zit 'm nou net de kneep in NL zijn zoveel regeltjes gemaakt, dat het voor iedereen geldig is. De echte vluchteling hoeft geen eengezinswoning, wil graag veilig ergens zijn en op korte termijn terug naar zijn/haar vaderland. Dat er opvang moet zijn is duidelijk, dat als er geen uitzicht op terugkeer is ( blijft bijv. oorlog) dan pas moeten we een nette woonplek vinden. Hou toch asjeblieft op met denken dat elke vluchteling een "gelukszoeker" is.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Raymond

   

  Wat doe je al niet om als B-acteur in het nieuws te komen? Even opsommen: Nederland behoort tot de top in uitgaven aan ontwikkelingshulp. Acties op TV brengen hier gigantische bedragen op. Nederland heeft altijd al open gestaan voor vluchtelingen en Nederlanders hebben ze ook altijd opgenomen. Waarom is er nu weerstand? Omdat dit een ander soort vluchtelingen zijn. Nergens wordt het vertoond maar het merendeel is man. Waarom blijven die niet bij hun familie of gaan vechten voor hun land? De Koerden doen dat wel. De echte vluchtelingen (Syriërs) vormen een minderheid van wat er nu binnenkomt . De meeste zijn Pakistani, Ehritreers, Ehtyopiers etc. Daar hebben tegenstanders wat op tegen niet op de echte vluchteling. Deze groepen zijn alleen uit op een beter economisch leven. Zij zouden beter hun eigen land kunnen opbouwen zoals wij dat ook gedaan hebben. De echte vluchteling is bij mij ook welkom, van harte zelfs maar zoals het nu gaat kan het niet langer.

  reageer
 • P.O. Pulist

   

  En tante Es, hoeveel stapelbedden heb ja al laten aanrukken op die zolder en in dat gastenverblijf op je landgoed in Almere Hout?

  reageer
 • Rudi

   

  Het leeft in alle oorden, van Dokkum tot Maastricht, van hier tot Hindeloopen, beurzen open, dijken dicht. (Jules de Corte) Vlak na de watersnoodramp (1953) kwam er een actie op gang: Beurzen open dijken dicht. Ik weet het nog goed (opa-modus). Nu is zo een actie ook wel op zijn plaats denk ik. Motto: Beurzen open Grenzen lek. Het leeft in alle oorden, van Dokkum tot Maastricht, van hier tot Hindeloopen, beurzen open, grenzen lek.

  reageer
 • momo

   

  Ik mag hopen dat dhr. Raymann zelf ook zijn huis opensteld. Anders kan hij beter maar een tijdje zijn mond gaan houden. Deze meneer vecht al tegen onze Nederlandse gebruiken en nu dit ook nog. Geef eerst maar het goede voorbeeld meneer Raymann.

  reageer
 • Ab

   

  Jorgen woont in Overgooi in een huis goed afgeschermd. Dus niemand ziet die poster hangen. De discussie gaat momenteel over hoe we deze mensen moeten opvangen en niet of ze wel of niet welkom zijn. Ze zijn er toch al.

  reageer
 • Haha

   

  Kort, krachtig en grappig. Mee eens!

  reageer
 • Jos '56

   

  Helemaal mee eens !!

  reageer
 • De Vries

   

  Ze zoeken alleen publiciteit. Bah.Al die mensen hebben makkelijk praten. Asielzoekers komen ver van hun huis, ze wachten niet op een sociale huurwoning, enz.

  reageer
 • Perfect, kan het niet beter verantwoorden, alles is hierbij uitgelegd.

  reageer
 • Plaats zat in Almere hout, huizen zijn groot genoeg en ligt afgelegen genoeg, dus bekende Nederlanders plak die poster op en zet je deuren open zou ik zeggen.

  reageer
 • Serge

   

  Weer een bak 'BN-ers' die zo publiciteit krijgen. Laat ze in hun ruime huizen maar 10 gezinnen opnemen. Dat is pas nobel.

  reageer
 • Pietje

   

  Op dit gebied heb ik liever een reactie die met het hoofd is beredeneerd dan een die door het hart is ingegeven. Iemand willen helpen is volstrekt menselijk, maar uiteindelijk gaat het om wat we als maatschappij aankunnen. Het huidige beleid roept een breed gedeelde maatschappelijke weerstand op, die niet weg te masseren is met emotionele one-liners. Zo'n poster ophangen is een beetje het equivalent van een FB-like. Kost weinig moeite en geeft je een goed gevoel - maar een goed gevoel is zelden voldoende om een probleem daadwerkelijk op te lossen.

  reageer
 • inwoner van Dronten

   

  U slaat de spijker op zijn kop!

  reageer
 • Cor

   

  Goed plan, laat zien dat je een hart hebt. Mensen in nood moeten we helpen. Zodra hij beschikbaar is hang ik hem voor mijn raam. Als elke gemeente 1% van het inwoners aantal aan plaatsen beschikbaar stelt is er helemaal geen probleem. Uiteraard plaatsen voor echte vluchtelingen, sober maar met dag invulling, opleidingen gericht op terug keer.. Gebruiken we de tijd goed, en straks kan men hun eigen land weer opbouwen, Dus Almere 2000 plaatsen moet toch kunnen. En ok economische asielzoekers die moeten terug. Helaas, netjes regelen.

  reageer
 • Anba

   

  Dit is de meest zinnige reactie die ik tot nu toe heb gelezen oo het goudzoekersprobleem. Valt niets meer aan toe te voegen, 100%mee eens

  reageer
 • Jan

   

  Helemaal mee eens, plaats een poster als je kamer(s) vrij hebt anders geen poster ophangen want het is voor die meesten dan toch een ver van mijn bed show. Wel schreeuwen je bent welkom, maar een bed afstaan en ze in de kost nemen dat doen ze niet. Daar mogen de andere mensen ook voor opdraaien die hier niet mee eens zijn.

  reageer
 • Poe

   

  Dus als je kritisch bent heb je geen hart. Ok, scheelt weer een ritje naar de cardioloog

  reageer
 • Kees

   

  Het is duidelijk. Het gaat om u niet om de ander.

  reageer
 • Nk

   

  Dit is zeer goed verwoord en ik ben het er volledig mee eens! Er moet een eind komen aan het schofferen van de mensen die er genuanceerder en anders over denken.

  reageer
 • janet

   

  Moet er ook maar een poster komen als je er op tegen bent .Pfff waar slaat dit op. Doe dan een poster er op van vluchteling u bent welkom in ons huis u mag bij ons wonen en we helpen u graag !

  reageer
 • wilma

   

  Goed initiatief "Nederland heeft een hart": Ik zal hem zeker voor het raam plakken. Ik ben zo'n Truus modaal met alleen maar AOW. Ook ik ben tegen al die bezuinigingen in de zorg. Maar je moet wel aan een ander denken, die het slechter hebben dan wij en gelukkig er zijn veel meer mensen die er net zo over denken dan ik.

  reageer
 • Jacobus MG

   

  "Nederland heeft een hart" ?. Het gaat allang niet meer over het feit of we voor, dan wel tegen de opvang van ( echte ) vluchtelingen zijn. Het gaat over het feit hoe er met ons omgesprongen wordt. De testcase "Oranje" is doorstaan. Was ook niet zo moeilijk om 130 inwoners te overlopen. Wat is het volgende ? Een dorp met 21.499 inwoners ergens midden in de polder ? Eerst draagvlak creeren voor een A.Z.C. met 600 inwoners om er vervolgens 3.000 te plaatsen ? Plek zat immers daar en wie houdt ons tegen, zo redeneert Den Haag. "Nederland heeft een hart" ? Alsof de mensen die bedenkingen bij bovenstaande praktijken geen hart hebben. Ik ben het zat om zo weggezet te worden, afgeserveerd te worden als een minderwaardige Nederlander. Er vallen mij in deze discussie 2 zaken op. In de eerste plaats dat de zg. Gutmenschen allemaal lui zijn die direct, dan wel indirect, uit de staatsruif vreten. Vaak geen cent risico lopen, nooit een Euro uit de markt hebben hoeven halen. En dan constant ons, die de staatsruif mogen vullen, de les lezen. Als u het werkelijk zo goed voor heeft met de vluchtelingen, en dat ten overstaande van de hele goegemeente meent te moeten tonen, stel dan uw eigen huis open en maak een serieus bedrag over naar hulpinstanties. Maar hou op ons een negatief stempel op te drukken ! Het 2de wat mij opvalt is dat de eindverantwoordelijken in West - Europa ( MERKEL - rutte ) geen kinderen hebben. Wij - Jan en Truus Modaal - zijn voortdurend bezig met de toekomst van onze kinderen. Het ontbreken van die zorg beinvloed kennelijk in hoge mate de denkrichting van mensen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert