VVD uit zorg over veiligheid in en rond azc

ALMERE
De VVD in Almere wil van burgemeester Franc Weerwind weten hoe de gemeente en de politie de veiligheid in en rond het asielzoekerscentrum kunnen waarborgen.

Zowel binnen een AZC als in de nabije omgeving en de rest van de stad kunnen spanningen ontstaan die de onderlinge verhoudingen onnodig op scherp zetten, aldus de liberalen. Daarom wil de VVD weten of er een veiligheids- en risicoanalyse is gemaakt van de huidige situatie en of de politie in Almere, gezien de uitbreiding van het centrum, wel over voldoende middelen beschikt om de veiligheid te waarborgen.

Almere heeft een azc met een capaciteit voor 800 mensen en een geplande uitbreiding met 600 plaatsen. Vooruitlopend daarop worden binnenkort 480 bedden neergezet in wintervaste paviljoens op het terrein. Deze bedden zijn voor noodopvang.

reacties (4)

 • Jan Huizen

   

  Als het kalf verdronken is.... Deze vragen zijn te laat gesteld! De bewoners van al die dorpen en steden hebben dit al jaren geleden gevraagd. Altijd wordt er gezegd: niets aan de hand, wij zorgen voor uw veiligheid. Dit gaat de burgemeesters en politie volledig boven hun pet. De capaciteit van politie en veiligheidsdiensten is veeeels te laag!!! De conclusie is dat het volledig uit de hand gaat lopen en wij niet meer veilig zijn in onze (toen nog veilige) omgeving.

  reageer
 • Jan

   

  ach, de VVD wil eens de eerste zijn met vragen wat mensen nu echt belangrijk vinden. Zijn ze eindelijk de PVV een keertje voor. Misschien levert dat wel stemmen op...

  reageer
 • Faerie

   

  Ik vraag me als eerste even af of de asielzoekers een duidelijke briefing krijgen over hun verblijf in Nederland? Wat hier de normen en waarden zijn en de regels tijdens het verblijf. Alsook de consequenties van overtredingen.

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  Welke consequenties, Faerie? Whei van de Veeh Veeh Dheee stellen, geheel voor de buhne, zo'n lekkere naar de bekende weg vraag aan de nu niet meer VVD-burgemeester over het z.g. waarborgen van de veiligheid. Kan Francyman weer eens, op de achterbank van zijn BMW, gaan zitten nadenken over een passend antwoord hierop.

 • frits

   

  vvd laat ons niet lachen de politie heeft maximaal 4 auto,s rond rijden in almere de rest houd zich bezig met bonnen schrijven tijd voor de burgers is er niet dus weg veiligheid hier mag hopen dat er eens stevig rellen gaan komen hier ,worden ze wakker dan is het te laat

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dus omdat jij te hard rijdt heeft de politie geen tijd om haar taken naar behoren uit te voeren.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert