Wethouder grijpt voorlopig niet in bij Stichting School

LELYSTAD • Do 8 oktober 2015 | 11:44 • Donderdag 8 oktober 2015 | 11:44
Wethouder Elly van Wageningen van de gemeente Lelystad heeft er vertrouwen in dat de Stichting School de problemen binnen de stichting zelf oplost. Dat laat Van Wageningen via een woordvoerder weten na een gesprek met de twee bestuursleden van Stichting School in Lelystad.

De gemeenschappelijke medezeggenschapsraad van de stichting stapte onlangs op en de voormalig voorzitter van die raad sprak van een bestuurlijke puinhoop binnen de Stichting School. Een woordvoerder van Stichting School zei eerder dat de invloed op de besluitvorming de leden van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad was tegengevallen.

Wethouder Van Wageningen moest het nieuws over de laatste ontwikkelingen bij Stichting School van Omroep Flevoland vernemen en werd er nogal door verrast. De wethouder wilde daarom vandaag duidelijkheid van de Stichting. Na dat overleg concludeert Van Wageningen dat de gemeente Lelystad voorlopig niet hoeft in te grijpen.

Bestuurlijke puinhoop
Voormalig voorzitter van de medezeggenschapsraad Jeroen Boxsem deed woensdag een boekje open over de vermeende bestuurlijke puinhoop binnen Stichting School. Zo werden volgens Boxsem beleidsstukken te laat of helemaal niet aangeleverd en kwamen bestuursleden afspraken niet na. Ook zou een aantal scholen structureel meer uitgeven dan begroot.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel