Visie: beter busvervoer in de stad

ALMERE
Ruim éénderde van de Almeerse busreizigers zou vanaf 2018 gebruik moeten maken van een betere dienstregeling dan nu. Dat is te lezen in de zogeheten Visie busvervoer Almere. Zo'n 20 procent van de busreizigers gaat er op achteruit. Zij moeten vooral vaker overstappen.

De gemeente Almere moet het busvervoer voor de komende negen jaar opnieuw aanbesteden omdat de huidige afspraken met Connexxion vervallen.

In de visie rijden er minder bussen omdat er geen extra geld beschikbaar is. Het college van burgemeester en wethouders wil dat er in de spits voldoende bussen ingezet worden. Dat gaat ten koste van de dienstregeling op de rustige trajecten. Het voorstel wordt binnenkort in de gemeenteraad besproken.

reacties (6)

 • Bus 4 rijdt al bijna nooit 's avonds en als ie rijdt mag je bidden dat er nog een plekje voor je is. straks kan ik gaan wachten op een 4 die me steeds voorbij rijdt tot het 23.00u is en dan kan ik gaan lopen, zoiets?

  reageer
 • ron

   

  is almere er al achter waarom er maar 1 inschrijver was? zat iedereen al vol met werk of stelt men te hoge eisen?

  reageer
 • Ge

   

  VolGens mij maakt Connexxion geen winst in Almere. Het was de laatste keer de enige aanbieder. Geen andere aanbieder ziet winst in wat Almere van ze vraagt. Dus 3 maal raden wat er gebeuren. Gegeven het feit dat de gemeente niet meer geld heeft voor een busvervoerder. Precies een soberder busaanbod.

  reageer
 • Pzaal

   

  Almere haven wordt de laatste tijd een beetje vergeten. Nu rijd er maar 4 bussen in het uur en savonds maar 2 in het uur,. Belachelijk. eerder ree er elke 5 minuten 1.

  reageer
 • In de avonduren rijdt iedere 15 tot 30 minuten lijn 1 via De Marken en iedere 30 minuten een streekbus de andere kant op. Lijn 1 heeft overdag elke 5 a 6 minuten gereden (december 2014 t/m augustus 2015) maar dit is teruggedraaid vanwege klachten. Nu rijdt in de ochtendspits iedere tien minuten lijn 1, en in de andere richting lijn 3 ook iedere tien minuten. In de middagspits, daluren en op zaterdag overdag is dit iedere 6 minuten op zowel lijn 1 als 3 en de streeklijnen 151, 327 en 328 er nog bij. Niets te klagen toch? Enkel lijn 1 leverde nog meer klachten op...

 • Rob

   

  In dal uren zullen de bussen overvol zitten. Almere een van de beste stadsvervoer van Nederland. Een nadeel is dat er een openinstap is. Dit zou moet verdwijnen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Een lege bus is natuurlijk ook zonde om te rijden. Een lagere frequentie is dan beter voor rustigere trajecten of delen van buslijnen. Zelf ben ik bezig met een nieuw lijnnet te bedenken voor Almere. Minder lijnen op een traject, hogere frequenties per buslijn en snellere verbindingen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert