Burgemeester pleit in Den Haag voor behoud rechtbank

LELYSTAD • Do 8 oktober 2015 | 17:04 • Donderdag 8 oktober 2015 | 17:04
Burgemeester Margreet Horselenberg van Lelystad heeft donderdagmiddag gepleit voor het behoud van de rechtbank in Lelystad. Zij deed dat tijdens een hoorzitting van de Tweede Kamercommissie voor Veiligheid en Justitie in Den Haag.

De Raad voor de Rechtspraak kondigde onlangs aan zittingen en afdelingen van de rechtbank in Lelystad te willen verplaatsen naar Utrecht. Er blijft dan alleen een kleine rechtbank over voor zaken als lichte verkeersovertredingen. De Raad wil ook zes andere rechtbanken uitkleden.

Burgemeester Brok van Dordrecht zei namens de zeven burgemeesters van steden die dreigen hun rechtbank grotendeels kwijt te raken dat de bezuinigingsplannen ertoe leiden dat de rechtspraak voor 2,5 miljoen burgers letterlijk en figuurlijk op afstand komt te staan. Het gaat de burgemeesters erom dat de toegankelijkheid van de rechtspraak gewaarborgd blijft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel