Inspectie ingelicht over keelgrijp-incident tussen leerling en directeur

LELYSTAD
De Inspectie van het Onderwijs is ingelicht over het incident op openbare basisschool De Regenboog in Lelystad waarbij een schooldirecteur een kind naar de keel greep. Dat gebeurde dinsdag.

Volgens de overkoepelende Stichting School is er sprake van grensoverschrijdend gedrag en is het kind te hard aangepakt. Daarom is het contract met de directeur direct ontbonden.

Volgens de vader van de leerling heeft het kind een concentratieprobleem en een autistische stoornis.

De taken van de directeur worden tijdelijk waargenomen door een directeur van binnen Stichting School.

reacties (10)

 • Anoniem

   

  Ok luister dit ernstige zaak en jullie doen er veel te makkelijk over ik vind dit echt niet kunnen en die directeur is een psychopaat.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ja, zo staat het onderwijs bekend. Maar ik vrees dat de werkelijkheid schrijnend is: waanzinnige bureaucratie. Alles wat de kinderen wordt onderwezen moet qua leerdoelen, methode èn resultaten gedocumenteerd worden en inzichtelijk zijn voor de inspectie. Tijd voor onderwijs blijft er niet over. En bovendien is het onderwijs de afvalbak van maatschappelijke problematiek geworden.

  reageer
 • Jaap-jan w

   

  Hou toch op ,geiten wollen sokken cultuur in het onderwijs! Roofbouw ????Word wakker !

  reageer
 • Tja

   

  Overdreven reactie, natuurlijk is het niet goed maar het zal allemaal best meevallen. Helaas in deze afreken cultuur wordt er direct ontslagen. De jeugd van tegenwoordig wordt niet meer aangepakt, daar krijgen we later criminelen van.

  reageer
 • Jan Sleurink

   

  Ik ken alle feiten niet, dus kan geen oordeel geven. Wat wel een feit is, is dat 21% van alle leerkrachten met burn-out klachten rondloop vanwege de hoge werkdruk. Daarmee heeft het onderwijs de twijfelachtige eer al jaren koploper te zijn wat werkdruk betreft. Alle maatschappelijke problemen komen op het bordje van de school terecht, tel daarbij op de mondige ouders en leerlingen en niet te vergeten passend onderwijs. Je kunt je ook afvragen of leerlingen met dergelijke stoornissen in het regulier onderwijs thuishoren. De handeling op zich is niet goed te praten, wel wordt er al jaren roofbouw gepleegd op leerkrachten en dan zijn incidenten als deze daar mogelijk een uitvloeisel van.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ronny

   

  Is een paar jaar geleden soortgelijk bij ons kind ook gebeurt maar werd in de doofpot gestopt omdat de voorzitter van Stichting School bijna met pensioen ging en geen zin meer had in papierwerk! En nu moeten ze wel omdat ze al onder vuur liggen!Jammer dat alle zooi van deze stichting nu pas aan t licht komt, had ons een hoop ergernis gescheeld! Een aantal scholen van de stichting hebben leiding gehad of hebben nog steeds leiding van incompetente directie en leerkrachten en zodra het vuur te heet onder de voeten werd stuurde ze de betrokken leerkracht of directeur gewoon met vervroegd pensioen met geld uit de gemeenschapspot!

  reageer
 • tries

   

  Deze directeur was pas sinds begin schooljaar in dienst... niet competent blijkt... mag nooit gebeuren zoiets. .

  reageer
 • Klaas Visser

   

  Ik kan me gewoon niet voorstellen dat deze directeur incompetent is. Indien wel, dan zou dat er al veel eerder uitgekomen moeten zijn. Ik wens iedereen veel wijsheid toe in deze kwestie.

  reageer
 • adv

   

  Dit kind zal zeker het bloed obder de nagels hebben gehaald bij de leraar. En bij de keel gepakt te hebben zal zeker overdreven zijn.

  reageer
 • peter

   

  Als het echt zo is moeten ze die idioot op de zwarte lijst zetten zodat hij nergens meer aan de bak komt.absoluut ongeschikt om met kinderen te werken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert