Ondernemer dient klacht in over aanbesteding gemeente

ALMERE
Een Almeerse ondernemer dient een officiële klacht in tegen de gemeente over de aanbestedingsprocedures. De ondernemer wilde meedingen naar de opdracht om de catering in het stadhuis te mogen verzorgen, maar hij werd het niet.

De man beschuldigt een Almeerse ambtenaar ervan dat hij met de uiteindelijke winnende partij in een auto is gestapt. Hij vindt dat hierdoor de gedragscode voor integer handelen is geschonden en dat de aanbesteding opnieuw gedaan moet worden.

Verder is de ondernemer niet te spreken over de aanbestedingsprocedure omdat lokale ondernemers tot twee keer toe niet de kans hebben gekregen om mee te doen. Dat is volgens hem niet volgens de eigen aanbestedingsregels van de gemeente.

De SP in Almere stelde al eens vragen over het handelen van de gemeente in de zoektocht naar een nieuwe cateraar. Dit was naar aanleiding van klachten van dezelfde ondernemer. Het college van b en w antwoordde toen dat ambtenaren 'objectief en integer' zijn geweest.

reacties (11)

 • Eric

   

  In Lelystad is precies hetzelfde gebeurt.. Omroep Flevoland Doe je plicht en zoek dit mou eens echt goed uit

  reageer
 • Bekendje

   

  Tja is al jaren aan de gang dit fenomeen

  reageer
 • ron

   

  zo is dat 200 % eens; hij moet zich verdiepen in hoe het werkt in plaats van de schuld bij een ander leggen. dei zaak is 200 % kansloos

  reageer
 • peteratea

   

  Heel goed van Peter Derix dat hij verder gaat! Er is niets veranderd én veel erger, er is totaal géén integriteitsbeleid in Almere. Er zijn voldoende kwesties momenteel aan de orde die de gemeentelijke organisatie liever geheim houdt. Deze komen allemaal in de media de komende tijd daar kun je donder op zeggen, er zijn te veel slachtoffers door het optreden van diverse ambtenaren. De gemeenteraad van Almere is gewaarschuwd en dient over te gaan tot actie en niet aan komen zetten met een 'memo' van een zelf benoemd groepje raadsleden die dit varkentje wel even wilde wassen. Knullig prutswerk.

  reageer
 • Dus...

   

  Laat mij raden: Peter Derix? Even een reminder: medio eind april heeft hij in een lokaal dagblad advertentieruimte gekocht om zijn ongenoegen te uiten over de aanbesteding. Schijnbaar heeft dat onvoldoende voor hem opgeleverd (inclusief de vragen die door de SP zijn gesteld).

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kees

   

  Jongens, dit is geen echte ondernemer. Die steken geen tijd in negatieve energie. Als je verliest, ga je je door. Deze negatieve energie zal hem niets opleveren. Als ie een zaak en ballen had gehad, had hij tijdens de aanbesteding een kort geding aangespannen. Nu is alleen maar de slachtoffer uithangen. En de integriteit is vergezocht in zijn verhaal, zeker bewezen. Dus kansloos. Daarmee wil ik niet zeggen dat het allemaal zuiver is wat de gemeente doed, maar er zijn rechtsmiddelen tijdens een procedure en als je die niet gebruikt, dan moet je verder niet zeuren. Atos van de ICT heeft die wel gebruik en gewonnen bij de ICT. Dus het kan wel.

  reageer
 • Mark, Dronten

   

  Dat is toch niet nieuw? Tien jaar gelden moest het groen ook anders worden in de stad: het werd Omkoop Tjuchem ...

  reageer
 • Ron

   

  Ik moet ineens aan Frank Patat denken

  reageer
 • carl

   

  nou vertel mij wat over de ambtenaren van de gemeente almere.

  reageer
 • Mo

   

  Dit zaakje stinkt al jaren, corruptie ten top. Ik zeg Baljet

  reageer
 • Frenky

   

  Klinkt als een broodje aap..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert