Ondernemer dient klacht in over aanbesteding gemeente

ALMERE • Do 8 oktober 2015 | 20:41 • Donderdag 8 oktober 2015 | 20:41
Een Almeerse ondernemer dient een officiële klacht in tegen de gemeente over de aanbestedingsprocedures. De ondernemer wilde meedingen naar de opdracht om de catering in het stadhuis te mogen verzorgen, maar hij werd het niet.

De man beschuldigt een Almeerse ambtenaar ervan dat hij met de uiteindelijke winnende partij in een auto is gestapt. Hij vindt dat hierdoor de gedragscode voor integer handelen is geschonden en dat de aanbesteding opnieuw gedaan moet worden.

Verder is de ondernemer niet te spreken over de aanbestedingsprocedure omdat lokale ondernemers tot twee keer toe niet de kans hebben gekregen om mee te doen. Dat is volgens hem niet volgens de eigen aanbestedingsregels van de gemeente.

De SP in Almere stelde al eens vragen over het handelen van de gemeente in de zoektocht naar een nieuwe cateraar. Dit was naar aanleiding van klachten van dezelfde ondernemer. Het college van b en w antwoordde toen dat ambtenaren 'objectief en integer' zijn geweest.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel