Inwoners woedend over bouwplannen in Swifterbos

SWIFTERBANT
Inwoners van Swifterbant zijn woedend over plannen van de gemeente om huizen te bouwen in het Swifterbos. Bomen, volkstuintjes en paardenstallen moeten in de plannen wijken voor tientallen woningen. De boosheid richt zich vooral op het feit dat veel inwoners van Swifterbant het nieuws in de krant moesten lezen. Een bijeenkomst van Dorpsbelangen werd daarom donderdag druk bezocht.

Vooral het feit dat er over de plannen niet is gecommuniceerd met de direct betrokkenen viel verkeerd. Volgens Dorpsbelangen, die gesprekspartner is van de gemeente Dronten, waren ze dat vergeten. Een woordvoerder van Actiegroep Red het Swifterbos vindt dat onzin: "Er wordt al sinds 2012 over deze plannen gesproken dus is het onmogelijk dat ze ons zijn vergeten. Dit is opzet."

De inwoners geloven dat het plan voor woningbouw achter hun rug wordt doorgedrukt. Volgens Dorpsbelangen zijn de plannen nog in een verkennende fase en staat nog niets vast. Als het plan doorgaat, kan er vanaf 2018 gebouwd worden.

reacties (16)

 • Anke

   

  Die Jim de Valk wilde ook al een begraafplaats midden in het dorp. En nu weer wonen op een volkstuintje. Doet die man dit expres en wil hij alleen maar rellen?? Die voorzitter van Dorpsbelangen zou wat mij betreft per direct op moeten stappen. Wat een aanfluiting dat hij niet eens wist dat er een vereniging van eigenaren is van stalhouders. Hij heeft niet eens de moeite genomen even naar het stukje dorp toe te lopen waar het hier om gaat en mensen aan te spreken die het betreft. Dan hadden ze hem kunnen vertellen hoe het zit. Weg met die vent. En neem die Jim de Valk mee. De vrouw van die Jim de Valk zit trouwens in de gemeenteraad. Echt schandalig dat er niemand in dat clubje met de mensen van het dorp hebben gesproken.

  reageer
 • Angel

   

  Ik vind het belachelijk dat er weer een stuk groen en recreatie moet verdwijnen omdat daar zonodig huizen gebouwd moeten worden. Moet Swifterbant ook een Betondorp worden zoals zoveel dorpen en steden tegenwoordig? Ik vind het bos en omgeving een fijne plek, er zou van mij nog meer bos bij mogen komen ipv minder.

  reageer
 • Thomas

   

  Er is een enorm tekort aan woningen. Minder zeuren, meer bouwen.

  reageer
 • een mening

   

  oh, dus een storm in een glas water?!

  reageer
 • DeLuis

   

  Je kan je afvragen of DorpsbelangSwifterbant een volkstegenwoordiging is in de zin van de wet, maar ik volg je redenatie. Wat betref het aanpassen van het bestemmingsplan dat is een openbare procedure met alle inspraak mogelijkheden. De plannen zijn nu nog niet zo concreet, het is alleen nog een verkenning. Dus de bestemmingsplanprocedure moet nog gestart worden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • een mening

   

  Volgens mij is een Dorpsbelang ook een vorm van Volksvertegenwoordiging. Dus ook deze groep moet overleggen en zal de achterban op de hoogte moeten brengen. Zowel politiekevertegenwoordigers in de Gemeenteraad als vertegenwoordigers van Dorpsbelang als het ambtenarenapparaat zullen hier over moeten communiceren. Dus ja DorpsbelangSwifterbant heeft moeten terugkoppelen. Is er trouwens geen aanpassing van het bestemmingsplan nodig? In dat geval moet dit ook ook kenbaar gemaakt worden. Als dit is gedaan dan hebben er veel mensen zitten slapen.

  reageer
 • DeLuis

   

  Hoezo volksvertegenwoordiging, hoeft dorpsbelangSwifterbant niets terugtekoppelen naar hun achterban. Lekker gemakkelijk het probleem bij de volksvertegenwoordiging neer te leggen.

  reageer
 • joost

   

  Die gemeente lui zijn dik betaalde mensen die alleen dollar tekens in de ogen hebben. Enig idee hoeveel leven er is in dat bos en wat er verwoest word omwille van groei. Walgelijk gewoon.

  reageer
 • sherlock

   

  Er zijn best nog wel plekken ,waar nog huizen gebouwd kunnen worden , zoals aan het einde van het blazoen aan de linkerkant , waar nu nog die drie schuren naast elkaar staan, en op de bloemenzoom is ook nog wel ruimte, en als je dan toch bos wilt omhakken doe dat dan achter industrieterrein De kolk, wat aan de Tarpanweg grenst . Ik denk dat weinigen daar een probleem mee hebben.

  reageer
 • een mening

   

  hoe kun je zoiets vergeten te melden?! als dat al het geval is, dus geen opzet, dan kloppen je processen niet voor dit soort situaties. Of is dit totaal nieuw binnen de gemeente? Er zijn natuurlijk nooit eerder situaties geweest waarbij meerdere partijen betrokken waren. Of kan de volksvertegenwoordiging zich daadwerkelijk niet meer inleven in wie zij vertegenwoordigd?

  reageer
 • Lea

   

  Lijkt de gemeente Zeewolde, die was "vergeten"te melden dat er een AZC kwam

  reageer
 • Maartje

   

  Las ik niet eerder zomaar dat het inwonersaantal van Dronten daalt? Voor wie zijn die woningen dan? Alleen voor speculaties? Mag ik hem even niet meer snappen?

  reageer
 • mike

   

  Gewoon het plan bij de rivierduin doen die er niet kwam. Hoeven er geen bomen weg en dat plan was er al maar werd dus idd gestopt. Dus gemeente laat de bomen staqn en bouw op land waar niks staat.

  reageer
 • Johan

   

  De volkstuinen en paardeweitjes kunnen best wel verhuizen, en die verwaarloosde bosjes aan de Bosweg zijn ook al jaren een doorn in het oog. Laat ze daar maar woningen bouwen, goed voor de middenstand en het dorp. Gewoon die rommelboer aan de Bisonweg uitkopen en daar kunnen de volkstuintjes en paarden heen. Daar zou ook een ijsbaan aangelegd worden, dan kan er op de huidige ijsbaan ook woningen gebouwd worden!

  reageer
 • Tom

   

  wat ook verbazing wekt is dat er veel huizen te koop staan en er ook nog een flink aantal bouwkavels te koop staan. Waarom niet eerst deze voorraad opmaken??

  reageer
 • George

   

  Wen er maar aan. Democratie is tegenwoordig een vies woord aan het worden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert