Inwoners woedend over bouwplannen in Swifterbos

SWIFTERBANT • Do 8 oktober 2015 | 22:56 • Donderdag 8 oktober 2015 | 22:56
Inwoners van Swifterbant zijn woedend over plannen van de gemeente om huizen te bouwen in het Swifterbos. Bomen, volkstuintjes en paardenstallen moeten in de plannen wijken voor tientallen woningen. De boosheid richt zich vooral op het feit dat veel inwoners van Swifterbant het nieuws in de krant moesten lezen. Een bijeenkomst van Dorpsbelangen werd daarom donderdag druk bezocht.

Vooral het feit dat er over de plannen niet is gecommuniceerd met de direct betrokkenen viel verkeerd. Volgens Dorpsbelangen, die gesprekspartner is van de gemeente Dronten, waren ze dat vergeten. Een woordvoerder van Actiegroep Red het Swifterbos vindt dat onzin: "Er wordt al sinds 2012 over deze plannen gesproken dus is het onmogelijk dat ze ons zijn vergeten. Dit is opzet."

De inwoners geloven dat het plan voor woningbouw achter hun rug wordt doorgedrukt. Volgens Dorpsbelangen zijn de plannen nog in een verkennende fase en staat nog niets vast. Als het plan doorgaat, kan er vanaf 2018 gebouwd worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel