"Nieuwe eurosubsidie interessant voor Almere"

ALMERE
Nieuwe potten met Europese subsidie kunnen ook interessant zijn voor Almere. Dat zegt Europarlementariër Matthijs van Miltenburg van D66. Hij bracht vrijdagmiddag een bezoek aan Almere.

Het gaat bijvoorbeeld om een pot voor innovatieve stedelijke projecten. Als Almere daarvan goede voorbeelden geeft, bijvoorbeeld in combinatie met de Floriade, liggen daar kansen, aldus Van Miltenburg.

In Almere ontmoette de D66'er de nieuwe burgemeester Franc Weerwind en D66-gedeputeerde Michiel Rijsberman. 's Ochtends bezocht de Europarlementariër Amsterdam.

reacties (3)

 • Sjaak de

   

  Zo zo dus de Floriade moet kostte wat het kost doorgaan in een gemeente met chronische tekorten aan financiën om zelf ook maar de meest noodzakelijke infrastructuur te onderhouden. Mooi weer spelen om geld van de EU binnen te slepen, daarbij wordt vergeten te melden dat dat geld ook weer terug gehaald kan worden als men het stinkende zaakje niet kan verantwoorden. Rondlopen in dure pakken en rijden in dure auto's geven geen garantie van behoorlijk bestuur integendeel het versluiert meestal kwalijke bedoelingen in het Nederland van nu.

  reageer
 • Jan

   

  D66, opheffen die Eurofiele mooiweerpraters. Vergeten even te melden wat we jaarlijks kwijt zijn aan dat Europa.. En speciaal die zogenaamde Europarlementariers die in feite totaal overbodig zijn als we eenmaal stoppen met het grote mislukte experiment. Voormalige oostbloklanden die totaal uit de pas lopen, geen consequenties daarvan ondervinden, de ramp Griekenland, het niet bestaande vluchtelingenbeleid, en ga zo maar door. En dan moeten we blij worden van een sigaar uit eigen doos? Een stem op D66 is een stem op de grote uittocht van uw belastinggeld. Die mooie verhalen over handelsvoordelen, alsof we vóor die tijd geen handel dreven..

  reageer
 • peteratea

   

  Er zal niets veranderen, ook niet door de komst van een nieuwe burgemeester van D66 huize. Het is D66 die Almere Smart Society heeft ingeruild voor Growing Green City('s) zonder daar ook maar een woord over te communiceren. Zulke wendingen worden er gemaakt omdat één D66 wethouder onderwijs in zijn portefeuille heeft. Almere ging van de ene dag op de andere over van een Smart City in een akelig groen milieu product. Zo zet men hier hun 'visies' met regelmaat overboord. Blijkbaar omdat er bij elk nieuw jaar een nieuw budget te verdelen is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert