Jaar cel voor meerdere inbraken

ALMERE
Een 20-jarige man uit Almere is door de rechtbank in Zwolle veroordeeld tot een jaar cel voor het plegen van diefstallen en inbraken in Flevoland, Overijssel en Friesland.

Tegen de man was twee jaar cel geëist. De politie kwam de man bij toeval op het spoor toen hij met een zwarte Peugeot langs de kant van de weg stond. Hij was bezig de tank te vullen met benzine uit een jerrycan. De benzine bleek gestolen in Almere en de wagen was gestolen in Steenwijk. In de wagen lag materiaal dat is gebruikt bij een inbraak in Wolvega. De man werd vervolgens in verband gebracht met meerdere inbraken.

De straf is lager dan geëist, mede omdat de man licht verminderd toerekeningsvatbaar is. Naast de celstraf moet hij ook een eerder voorwaardelijk opgelegde straf van 4 maanden jeugddetentie uitzitten.

reacties (3)

 • wacht maar

   

  Tot hij een keer bij de rechter in breekt, dan krijgt hij de maximale straf !

  reageer
 • Max

   

  Hij heeft geen rood fietsje gehad toen hij 5 was.

  reageer
 • Flevolander

   

  Hoezo licht verminderd toerekeningsvatbaar. Niet zo slim omdat hij gaat inbreken en gaat tanken met een jerrycan, zichtbaar langs de kant van de weg. Alle criminelen zijn dom, moeten die daarom allemaal strafvermindering krijgen? Hij weet dondersgoed dat je niet mal inbreken en geen auto's mag stelen😠

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert