Leefbaar wil concrete cijfers over veiligheid azc

ALMERE
Leefbaar Almere stelt, net als coalitiegenoot VVD, vragen over de veiligheid in en rond het asielzoekerscentrum in Almere. De politieke partij wil concrete cijfers over eventuele veiligheidsincidenten van burgemeester Franc Weerwind ontvangen.

Leefbaar vraagt om 'feitelijke gegevens' zodat de uiteindelijke discussie in de Almeerse politiek 'in het juiste perspectief' geplaatst kan worden. De fractie heeft gevraagd om cijfers van het aantal klachten, meldingen van overlast, aangiften bij politie, COA en gemeente die zijn binnengekomen over asielzoekers en statushouders. Daarnaast wil Leefbaar Almere weten of wijken rondom het asielzoekerscentrum meer overlast ervaren dan andere wijken.

De VVD wil van de burgemeester weten of er een risico- en veiligheidsanalyse is gemaakt om te signaleren of er spanningen in de stad zijn ontstaan.

reacties (7)

 • Ali

   

  Was daar laatst in de buurt aan het sporten voelde me erg onveilig. Hingen allemaal figuren rond.

  reageer
 • Paul

   

  Al een handhavingsverzoek ingediend bij de Gemeente?

  reageer
 • tdv N

   

  Absoluut meer overlast? Totaal nog geen hinder ondervonden hoor, terwijl er enkel een weg tussen hen en mij ligt.

  reageer
 • Nico

   

  Met zoveel verdachtmakingen zal er nooit een eerlijke evaluatie plaats kunnen vinden. En elke actie is te groot of te klein. Hopeloos. Vermoedelijk wint de angst en de achterdocht.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Dat dacht ik ook. Als er wat aan de hand is, dan wordt het in de dooofpot gestopt of klein/minimaal gepraat. Laat staan dat er überhaupt nog actie op volgt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tdv

   

  Meer overlast? Absoluut. Maar gaat iemand dat ook echt eerlijk toegeven?

  reageer
 • Cor

   

  Er zijn in de hele stad plekken waar het beter is in de avond net te komen. Veel misdrijven van moord pogingen, tot moorden vinden er plaats. Wordt daar dan ook onderzoek naar gedaan waar door dat komt. Dacht het niet. Waarom nu wel kjken wat de vreemdelingen betreft. Ik vind dit echt weer voor de bühne VVD - PVV er gebeurt heel veel in Almere wat niets, maar dan ook helemaal niets met vreemdelingen te maken hebben. Onderzoek naar misdrijven prima, zoek uit waar er in wijken speelt maar richt dit niet op vluchtelingen. Wij hebben hier in de straat sinds een jaar in twee woningen die zijn omgebouwd tot kamerverhuurbedrijf. Daar hebben we veel meer last van, en ja daar meten we niet over zeuren. PS dit zijn gewoon Nederlands, mensen aan de drugs, alcohol, crimineel gedrag etc. Ga aan dit soort dingen iets doen. Regelmatig politie in huis daar, al twee keer vechtpartijen met messen, een keer iemand overleden. Nog even doorgaan?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert