Baken Stad College beoordeeld als zwakke school

ALMERE
De Onderwijsinspectie heeft het Baken Stad College in Almere beoordeeld als zwakke school. Alle vmbo-stromingen binnen de school voldoen niet aan de norm. Het Stad College staat daarom onder verscherpt toezicht van de inspectie.

In meer dan een derde van de door inspecteurs bezochte lessen zijn leerlingen onvoldoende actief bij de lessen betrokken. Ze komen vaak te laat, hebben geen boeken bij zich en zitten er verveeld bij. Ook geven de docenten te weinig leiding.

Volgens de inspectie wordt tijdens de lessen door te veel leerlingen te weinig geleerd. Bij de afdeling vmbo-b zijn de afgelopen drie schooljaren relatief veel leerlingen blijven zitten of gezakt. De onderwijsinspectie wil dat de kwaliteit van het Baken Stad College in mei 2016 weer aan de eisen voldoet.

reacties (11)

 • Willeke

   

  Mijn zoon zit op deze school. En de uitval van docenten is enorm. Geen engels al een half jaar NIKS! Ik weet ook dat er vele kinderen op hun mobiel zitten tijdens de lessen. Ik zie dat in oa hun snapchat fimpjes....ze filmen zelfs de docenten die op hun mobiel zitten. Eten en drinken tijdens lessen. Er ontbreekt elke vorm van discipline onder de leerlingen. En over respect zwijgen we maar.....

  reageer
 • GYW

   

  Rond het schooljaar 2010/2011 daalde het leerlingenbestand van het Baken Stad College enorm. De school trok nauwelijks nieuwe leerlingen aan waardoor de school zich genoodzaakt vond van enkele goede docenten afscheid te nemen. Ik heb van 2007 tot er met 2011 les gevolgd op het Stad College en ik moet zeggen dat ik van de beste docenten in Almere les kreeg (!) En dit meen ik oprecht !! Als er passionele docenten vertrekken dan blijft er natuurlijk niks meer over. Met afschuw werd er in de klas gereageerd als er weer van een goede docent afscheid was genomen in de zomervakantie. in het 1e schooljaar was het er altijd druk in de aula. Zo druk dat je nergens kon gaan staan of zitten. In het laatste jaar (2011) was het bijna zo rustig op school dat je bijna iedereen kon optellen in de aula. De reden van dit dalende studentenbestand vind ik zitten in het aantal vele scholen in Almere. Dit zijn er gewoon te veel naar mijn mening. Groep 8 leerlingen in Almere-Buiten kiezen bijvoorbeeld veel liever voor een school in Almere-Buiten, waar deze leerlingen eerst nog misschien kozen voor het Stad College. Daarnaast groeit Almere niet meer zo veel als dat het eerst deed, waardoor er in het geheel niet meer zo veel leerlingen zijn. Ik wens het Stad College alle sterke toe. Dat verdienen ze op dit moment ook.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Beter lezen! zwakte/afspiegeling/gemeente/bestuur. Overigs maken deze openbare faciliteiten deel uit van de gemeentelijke en landelijke subsidie stromen, de vergunningen bestuur bepaald de gemeentelijke overheid. Wat is jou bijdrage Chris?

  reageer
 • Piet

   

  Ik hoop dat dit nieuws niet de nekslag gaat worden voor het baken stad college. Ze hebben het al jaren erg zwaar, helemaal na het Amatantis debacle. Toen zijn er veel goede docenten vertrokken. Het zou toch jammer zijn als na ruim 30 jaar het baken waar het baken ooit begon zou verdwijnen. Sterkte daar !!

  reageer
 • Theo de Roder

   

  Wil wel komen helpen, Schaal LB geen probleem als de school maar weer op de rails komt, betekent dan wel "de bakens verzetten" en met z'n allen de schouders er onder zetten en dan gaat het lukken om het voor de leerlingen in orde te krijgen want daar gaat het uiteindelijk om. Theo uit Lelystad

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ron

   

  wederom een feitje waaruit blijkt dat het verband tussen leerkrachten zonder de juist papieren (echnaton) niet perse verband hoeft te houden met een slechte school

  reageer
 • Chris

   

  Sjaak, die scholen worden gerund door een bestuur en management team. Niet door een burgermeester of de wethouders. Je verhaal rammelt aan alle kanten. Snel wat extra info inwinnen voor je de internet bandbreedte vervuilt met je onzin.

  reageer
 • Wim

   

  Johan, ik heb gelezen dat het over het VMBO gaat. Ik vraag me hardop af of er ook andere stromingen zijn op het Baken. En zo ja; wat daar de resultaten zijn. Maar wel heel goed dat jij precies weet wat er allemaal verkeerd gaat en hoe het aangepakt zou moeten worden. Wil je een sticker misschien?

  reageer
 • johan

   

  Even goed lezen wim, dit gaat over vmbo. Ze zijn veel te lief voor de scholieren. Neem een voorbeeld aan OVC, geen boeken bij: ophalen. Te laat: om 7.30 op school. Telefoon in de klas: gesprek met de ouders. Op vmbo moet je zeker heel streng en duidelijk zijn.

  reageer
 • sjaak de

   

  Vermoedelijk een product van zwak beleid van de Gemeente Almere zelf, veel grootverdieners in villa's met bijbehorende kostbare terrein auto's maar geen geld voor de behoorlijk bestuur dan alleen voor prestigieuze activiteiten welke niet stroken met behoeftes van de samenleving aldaar. Men moet daar andere prioriteiten stellen welke de kwaliteit van openbare faciliteiten waarborgt en de hoofden welke de verantwoording dragen prikkelen of anders ontslaan.

  reageer
 • wim

   

  Is het Baken alleen maar vmbo? En zo niet, hoe zit het bij de andere afdelingen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert