Kort geding om uitgebrand pand aan de Griend

URK
Een ondernemer op Urk heeft een kort geding aangespannen tegen de eigenaar van een van de bedrijfsunits aan de Griend, die bij een grote brand in juli in de as zijn gelegd. De ondernemer had het pand kort ervoor gekocht, maar van levering is het door de vuurzee niet gekomen.

De eigenaar ging ervan uit dat de koopovereenkomst niet meer geldig was, en heeft zijn perceel na de brand in principe verkocht aan een andere gegadigde. Het gaat dan alleen om de grond en de fundamenten. Het is volgens hem de vraag of en wanneer het pand herbouwd kan worden, omdat er meer eigenaren van het bedrijfsverzamelgebouw zijn betrokken. Twee van hen zouden niet verzekerd zijn geweest.

De eerste koper betwist dat de koopovereenkomst nietig is geworden en is nog steeds geïnteresseerd. De Urker eist via de rechter dat er onderzocht wordt of de afname van het pand nog haalbaar is. Hij zit omhoog, omdat hij zijn eigen bedrijfspand al verkocht zou hebben en dringend een grotere ruimte nodig heeft. De uitspraak van de rechter is over twee weken.

reacties (2)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert