"Opmerkelijke rol college in schaliegasdebat"

NOORDOOSTPOLDER
Het gemeentebestuur van Noordoostpolder heeft een opmerkelijke rol gespeeld in het schaliegasdebat, door zich al in een vroeg stadium tegen proefboringen te keren. Dat zegt Remco de Boer, schrijver van het boek "Tussen hoogmoed en hysterie", in de zaterdageditie van het programma Over Flevoland Gesproken.

In zijn boek dat komende week verschijnt, reconstrueert De Boer het verzet tegen schaliegas. Hij stelt vast dat de gemeente officieel nog geen standpunt innam op het moment dat gasbedrijf Cuadrilla begin 2013 zijn plannen ontvouwde voor proefboringen in Marknesse en Luttelgeest.

Maar in 2011 vroeg wethouder Poppe in een brief aan de minister van Economische Zaken om onomstotelijk wetenschappelijk bewijs dat er geen risico's kleven aan proefboringen. De Boer noemt dat een verkapt "nee", omdat dergelijk bewijs niet te leveren is.

reacties (5)

 • .\/\/.

   

  Het mag dan een verkapt 'nee' zijn, de vraag om bewijs dat het veilig is is wel degelijk relevant. Bewijs dat het NIET veilig is stapelt zich al al jaren op.

  reageer
 • henk

   

  Allemaal bangmakerij van het college .

  reageer
 • Teun

   

  Om op voorhand je ogen te sluiten is wel erg kort door de bocht..

  reageer
 • Simpel

   

  De burgemeester in de Noordoostpolder vindt het heel normaal dat hij en z'n wethouders zich niet aan de democratische spelregels houden. Dit kan omdat de gemeenteraadsleden altijd slapen in plaats van hun plicht te doen.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Eindelijk iemand met echt verstand van zaken die er wat van zegt. De hele anti lobby heeft weinig kennis van zaken helaas.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert