Wijkraad wil alternatief voor buurtsuper

LELYSTAD
De Wijkraad Lelystad-Haven wil een boodschappendienst opzetten, nu er na zaterdag in het stadsdeel geen supermarkt meer is.

De Aldi is zaterdag voor het laatst open. Hoewel de enige overgebleven buurtwinkel het aanbod wil uitbreiden, kan dat volgens de wijkraad het verlies van de supermarkt niet compenseren. Daarom denkt de raad aan een boodschappendienst, waarbij wijkbewoners boodschappen meenemen voor ouderen die minder mobiel zijn.

Omdat sluiting van de supermarkt veel ouderen ook hun dagelijkse uitje ontneemt, willen de wijkraad, buurthuis De Windhoek en Welzijn Lelystad meer activiteiten in het buurthuis organiseren.

reacties (14)

 • Barabra

   

  Misschien was de ruimte en overdadig aanbod producten die voormalig AH en Aldi daar in gebruik hadden veel te groot. Durf te wedden dat een kleinere versie van AH, Plus of Deka best rendabel kan zijn in Lelystad Haven. Te veel mensen wonen er die zonder auto of ander vervoersmiddel ook dagelijks wat maaltjes op hun bordje zien. Of je kijkt naar een veel kleinere ruimte uit en gaat eens overleggen met Concern voor Werk, die hebben vast mensen die daar dan graag zouden willen werken. Met beperkte tijden open, een aantal uren per dag b.v, kom je al een heel eind om de kosten te dekken. Bovendien vind ik echt dat dit plan nou best eens subsidie zou kunnen krijgen van meneer Appelman.

  reageer
 • Sonja

   

  Het gaat er niet om of je wel of niet in haven wil wonen.. Haven is gewoon te ver bij de dichtsbijzijnde supermarkt en dat is echt belachelijk!! Oudere en minder valide mensen moeten toch ook gewoon hun boodschappen kunnen doen! Dr hoort daar gewoon een goede supermarkt te komen!!!

  reageer
 • Sebastian

   

  Wat dacht je van de SRV Man,met zijn rijdende supermarkt op wielen? Volgens mij bestaat hij nog steeds.

  reageer
 • Lely...

   

  Wat een... opmerking zeg !! Wat zal ik hier op zeggen... Sneu hoor als je zo je dagen moet slijten...................

  reageer
 • .\/\/.

   

  Stampvoeten op de wijs van 'er moet' helpt niet. Jij moet toch ook niet met verlies een winkel hebben? Iets met vrij ondernemerschap en marktwerking. Iedereen wil een buurt super, niemand wil er kopen. 1 + 1 = 2

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • frits

   

  Tja, het probleem komt mede doordat de bewoners van Hollandse Hout niet met de auto naar deze supermarkt kunnen rijden. Deze bewoners doen dus elders boodschappen. Planologisch foutje uit het verleden. De rest van Lelystad-Haven heeft niet zo veel inwoners. Ook de woningbouw bij Meerdijkhaven is er nooit gekomen. Dat hadden extra klanten kunnen zijn.

  reageer
 • Nol

   

  ja, de mensen willen graag alles voor niks! ik vraag mij dan altijd af of deze mensen ook voor niks werken...

  reageer
 • Barbara

   

  Rond 4000 inwoners en geen voedingszaak? Hoe hou je die mensen in leven dan? Gaat Welzijn met die ouwetjes nu boodschapjes doen, terwijl er net allerlei personeel ontslagen is in die sector? Of worden deze mensen de bingo ingezogen i.p.v dat zij lekker even een boodschapje kunnen doen om bordje eten kunnen koken voor zichzelf.

  reageer
 • Tsja

   

  Lelystad- Haven wie wil daar nou wonen.

  reageer
 • natasja

   

  Zolang die oude man zo'n woekerprijs vraagt voor de huur,zal geen supermarkt daar winst draaien,en daar gaat het toch om...

  reageer
 • Henk

   

  De overgebleven artikelen gaan gewoon naar de Aldi in De Jol. En waarom moet er altijd leegverkoop zijn tegen gereduceerde prijzen?? Dan gaan jullie zeker wel ineens naar de Aldi terwijl, terwijl je er normaal nooit komt....

  reageer
 • Barbara

   

  Is er leegverkoop tegen gereduceerde prijzen, dan kan de bevolking van dit ministaatje nog even wat inslaan. Waarom bericht OF hier niet even over?

  reageer
 • bb

   

  Gewoon een paar winkels in de aldi bakker slager groenteboer post kaas vis

  reageer
 • Arie

   

  Er moet gewoon een supermarkt voor terug komen. Het mag dan wel niet druk zijn in deze winkel maar we hebben er wel 1 nodig

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert