Veiling voor kerkcentrum Open Haven levert 9000 euro op

ZEEWOLDE
Een veiling voor kerkcentrum Open Haven in Zeewolde heeft dit weekeinde ruim 9.000 euro opgebracht. Het centrum heeft geld nodig voor onderhoud en om de exploitatie rond te krijgen. Ook moet een deel van het meubilair vervangen worden, omdat dit na 30 jaar helemaal versleten is.

Volgens een woordvoerder is er niet genoeg geld ingezameld om alle doelen direct te verwezenlijken, maar is dit doel wel een stuk dichterbij gekomen.

Zeewoldenaren hadden voor de veiling allerlei spullen en diensten gedoneerd. In totaal kwamen zo'n 200 kavels onder de hamer. Zo kon bijvoorbeeld worden geboden op een schilderij van Jeroen Krabbé en een vlucht met een zweefvliegtuig.

Ontmoetingscentrum Open Haven is een van de oudste gebouwen van Zeewolde en een herkenningspunt van het dorp. Het biedt onderdak aan vier kerken en diverse groepen, clubs en verenigingen.

reacties (7)

 • L.Winkel

   

  De meeste reacties getuigen niet van inzicht in de gang van zaken. Het kerkgebouw fungeert doordeweeks als wijkcentrum waar zeer veel verenigingen gebruik van maken, en die niet gesubsidieerd worden door de gemeente. Ook dan slijt de boel en moet er vervanging optreden, en dat kan niet door de kerkleden alleen opgebracht worden. Wij hoeven toch niet te betalen voor de bridgeclub, maar een huurverhoging kan ook in deze tijd niet zo maar.

  reageer
 • Rob

   

  Kunnen de gebruikers van deze kerk het benodigde geld niet zelf ophoesten, waarom als het het over een gemeentelijke bijdragen hebben moet de gehele gemeenschap voor deze kosten opdraaien. Er zijn dan wel nuttigere bestedingen te bedenken dan een nieuw kerkstoeltje e.d.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Voor een normaal mens is dat een mega bedrag. Tenminste er zijn dagen dat ik het niet heb. Voor een gemeente een schijntje. In die context zou er best een bijdrage mogen komen vanuit Gorter.

  reageer
 • Jan Huizen

   

  Die mensen hebben er genoeg voor over. Vrijwilligers die er al hun ziel en zaligheid in stoppen. Kan de gemeente dan niet DAT beetje wat jij noemt bijdragen? Voor andere onzinnige dingen is wel geld.....

  reageer
 • Klaas Visser

   

  Ik heb het hier over een flutbedrag van 9000 euro voor renovatie van een gebouw. Het is maar net wat je er voor over hebt, en hoe gemotiveerd zijn de gebruikers. Teveel wordt er vanuit gegaan dat de overheid het wel weer zal doen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan Huizen

   

  Ja en misschien wel televisie en een magnetron. Geen idee waar je opmerking op slaat. Het is mega jammer dat de gemeente hier geen budget voor uittrekt. Je ziet Gorter wel elke week in het krantje staan met juist DIE mensen die daar gebruik van maken. Schijnheiligheid troef!!

  reageer
 • Klaas Visser

   

  De gebruikers van dit centrum hebben waarschijnlijk wel allemaal de nieuwste telefoon.....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert