JOVD-voorzitter: "VVD moet rechtser"

FLEVOLAND
Het landelijk beleid van de VVD moet rechtser en liberaler. Dat zegt de nieuwe voorzitter van het hoofdbestuur van de JOVD, de jongerenafdeling van de partij.

Voorzitter Matthijs van de Burgwal, afkomstig uit de JOVD Flevoland, werd afgelopen week in die functie gekozen.

In het programma Over Flevoland Gesproken dat zondag wordt uitgezonden, kondigt Van de Burgwal aan de VVD scherp te willen houden, omdat de partij zich rechts laat inhalen door andere partijen. Volgens hem gebeurt dat juist op terreinen die belangrijk zijn voor jongeren, zoals Defensie en de hervorming van het belastingstelsel.

De zondagse uitzending van Over Flevoland Gesproken is afgelopen vrijdag opgenomen. Van de Burgwal was toen niet op de hoogte van het interview met VVD-leider Halbe Zijlstra dat zaterdag in het AD verscheen. Daarin pleit Zijlstra voor een sober bestaan voor vluchtelingen in Nederland. 

reacties (11)

 • Swiebertje

   

  Je slaat de plank behoorlijk mis Thomas. Sla de cijfers er nog maar eens op na. De overheidsuitgaven rechtstreeks aan sociale voorzieningen zijn misschien minder geworden maar deze uitgaven kun je rechtstreeks terug vinden bij de gemeenten. Kortom, het wordt nu vanuit een ander potje betaald. Sterker nog, een stijging van 4 miljard aan sociale voorzieningen over 2014. Het blijft een eeuwig stokpaardje van de VVD, dat misbruik van uitkeringen en daarbij komt altijd wel weer een voorbeeld van iemand uit de omgeving voorbij die thuis zit op kosten van de zogenaamd hardwerkende Nederlander(ook zo'n nietszeggende term). Hard werken doen ze misschien in de mijnen in Brazilie of in een Textielfabriek in Bangladesh... Maar dat terzijde. Ik woon en werk al mijn hele leven in de polder en ik ken hooguit een tiental gevallen van mensen die misbruik maken of gemaakt hebben van de sociale voorzieningen. Waarbij je je moet afvragen of werkgevers uberhaupt op deze personen zitten te wachten, ik niet in elk geval. In elk geval moet je een afweging maken tussen de kosten van de uitkering voor deze mensen en de kosten om deze mensen aan het werk te houden. Hiervan zag je gisteren in de Monitor nog een prachtig voorbeeld van mensen in Rotterdam die via een bureau moesten werken voor hun bijstandsuitkering. Echter, de cijfers kosten/baten van dit project wilde men niet openbaar maken. Dan weet ik allang genoeg. Zeker als je zit dat er ex-politici in het bestuur van het reintegratiebedrijf zitten. Om het over de hervorming van de arbeidsmarkt maar niet te hebben. Volgens mij zijn zowel een deel van de werkgevers als zeker een groot deel van de werknemers daar totaal niet tevreden over. Ik zou in elk geval niet weten waarom je werknemers niet gewoon voor lange tijd, of zelfs voor hun gehele loopbaan, in dienst kunt nemen. Bij mijn baas krijgen we dat al jaren en ik nog steeds bij wederzijds goedvinden na een jaar contract een vast contract. Het verloop bij ons bedrijf is hierdoor zeer klein en het belangrijkste kapitaal van ons bedrijf is de werknemer, ondanks het feit dat de machines in geld uitgedrukt vele malen duurder zijn. Je krijgt er veel voor terug. Mensen zijn trouw aan het bedrijf en loyaal en behulpzaam naar elkaar(omdat je een band opbouwt). Daarnaast bouw je hiermee kennis op. In veel sectoren is het werk dusdanig specifiek dat je het langere tijd moet doen om het goed onder de knie te krijgen. Dat is een investering die een werkgever doet. Daarnaast zijn mensen voor het verkrijgen van een hypotheek nog steeds erg afhankelijk van hun contract. Een vast contract bij een werkgever(en dus geen uitzendbureau) is in veel gevallen nog steeds een verplichting. De door jou zo geprezen hervorming kun je dus best wat kanttekeningen bij plaatsen.

  reageer
 • Dirk

   

  Vallen over deze woorden is sneu. Asielzoekers hebben hier helaas ook mee te maken, net als iedereen. Een gezonde richting is goed. Die Asscher die is lekker bezig met zijn arbeidsbeleid? Forse ruk naar links en heel de maarschappij sneuvelt. Wie heeft er gelijk! Hij die nooit een fout heeft begaan gooit de eerste steen! Wellicht goed om allemaal eerst in de spiegel te kijken. Wat heb ik er aan gedaan?

  reageer
 • ron

   

  nog rechtser betekent een nog groter probleem om in de regering afspraken te maken. vreemde visie. (tenzij hij graag met PVV samen wil ;-) De VVD-jeugd is dus ook al de weg kwijt ; jammer

  reageer
 • Hn

   

  Als ze maar niet extreem rechts bedoelen. Want daar is een ander al mee aan de haal gegaan.

  reageer
 • Jos

   

  Deze jongeman met ambities spreekt alleen maar voor de bühne. Dat zie je vaker bij de VVD. In werkelijkheid zijn het vaak hele sociale types, individualisten die heilig geloven in het ondernemen.

  reageer
 • Carry

   

  Sorry VVD en sociaal staan lijnrecht tegenover elkaar. VVD doet niet anders dan de sociale wetten e.d. kapot te maken. Zorg, WW, noem maar op alles onder de noemer van marktwerking die alles vele malen duurder maakt.

 • laat alle reacties zien
 • Simpel

   

  VVD gebral. In de eigen gemeente van de heer van de Burgwal is de VVD fractie een grote puinhoop maar wel even vertellen hoe het landelijk moet.

  reageer
 • Jan Huizen

   

  Daar had je VOOR dat die hele troep gelukszoekers binnen kwam wandelen moeten roepen. Nu het kalf verdronken is kom je met zulke onzin. Misschien kun je jullie staats-secretaris Sinterklaas dit in z'n oren fluisteren, zodat die stopt met NL naar de filistijnen te helpen!!

  reageer
 • Gert

   

  Jan Welke gelukszoekers? Bedoel je die mensen die hun land ontvluchten omdat hun huis, wijk, dorp, stad gebombardeerd wordt door de eigen regeringstroepen met bomvaten? Of door de Russen met kruisraketten? Of door de IS troepen met snelle jeeps en koppensnellers? Of de Amerikanen en de coalitietroepen met op afstand bestuurbare bommen? Gelukszoekers zijn in dit geval mensen die willen leven. Het is onze plicht te helpen. Janneman jij zou ook op de vlucht slaan, samen met mij. Hand en in hand en hopn dat er een land is met mensen die willen helpen. Overigens Jantje, deze gelukzoekers vinden geen geluk, die zijn ze verloren met hun huis, familie, geschiedenis. Wie dat niet wil zien,mis volgens mij stekeblind.

 • erik

   

  Hij heeft volkomen gelijk !

  reageer
 • Sjaak de

   

  Heeft nu zijn statement gemaakt met zijn niet voorzichtige eerste stapjes in het theater. Zou willen dat er stemplicht ingevoerd werd dan wordt er korte metten gemaakt met deze lieden.

  reageer
 • Boris die Sauertopf

   

  Matthijs van de Burgwal ziet zijn toekomstig luizenbaantje -beetje aan het pluche kleven- in rook opgaan, ah dat is best wel zielig voor hem, echter mogelijkerwijs wel een redding voor terminaal-Nederland..

  reageer
 • Jan

   

  Zo jong en dan al bedorven. Realiseert zich niet dat juist zijn generatie last gaat krijgen van huidig en toekomstig (rechtser?) VVD beleid op sociaal economisch en ecologisch terrein. Een keiharde Amerikaanse samenleving van survival of the fittest die we hier niet zouden moeten willen nastreven met elkaar.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert