"Geen tentenkampen met vluchtelingen zonder overleg"

ALMERE
"In Almere moeten niet plotseling tentenkampen met vluchtelingen worden neergezet."' Dat zegt SP-fractievoorzitter Ans DeSumma in Almere. Ook wil de SP niet dat sporthallen zonder overleg worden ingericht voor vluchtelingen.

Maandagavond houdt de partij een discussie-avond over vluchtelingen.

De SP is wel voorstander van uitbreiding van het huidige asielzoekerscentrum met 480 personen. Hier is overleg geweest met omwonenden en dat is goed, aldus DeSumma.

reacties (14)

 • .\/\/.

   

  Dat referendum is in 2014 al geweest: de gemeenteraadsverkiezingen. Wees eerlijk: je zou nooit om een referendum brullen over een onderwerp waar je niet tégen bent. De roep om een referendum klinkt alleen uit de monden van mensen die een probleem met democratie hebben. Hoogst verontrustend.

  reageer
 • Andrea

   

  Gewoon terug sturen die hap dan heb je geen tentenkampen nodig

  reageer
 • Heel gauw maken dat je wegkomt met die kampen, we hebben er al teveel. Waar blijven de verkiezingen !!!

  reageer
 • Jacob

   

  Overleg is in deze context is een uiting "surrogaat democratie". Waarom begint Ans DeSumma niet eens aan de voorbereidingen van een gemeentelijk referendum? En dan natuurlijk niet een raadgevend maar een bindend. Het blijkt steeds overduidelijk dat het doen en laten van college en raad geen afspiegeling is van de mening van de burgers die zij vertegenwoordigen.

  reageer
 • lin

   

  We hebben er al genoeg in Almere

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Thomas

   

  Aangezien die vijf zaken respectievelijk verzonnen, en niet door asielzoekers gepleegd bleken te zijn, en uitsluitend racistische groepen en vage internetfora dat verhaal preken, zou elk weldenkend mens dat wilde verhaal terzijde schuiven. Goede zaak dat u nu weet dat u door racisten misleidt was toen u die post maakte, niet?

  reageer
 • Henk

   

  Wederom 'begripvol' gebrabbel gebruikmakend van veel en interessante woorden. Maar nog steeds geen één voorstander die een gezin in huis heeft genomen. Zooo zwak en tegelijkertijd ook best eng want als je geen tentenkampen wilt neem je ze in toch zelf in huis?

  reageer
 • Paul

   

  Geen tenten kamp vol is vol

  reageer
 • hans49

   

  Thomas, een tentenkamp voor ongeveer 3000 "asielzoekers" wordt niet neergezet voor een paar dagen, maar minimaal voir maanden, zo geen jaren.... Iets andets dan jij beschrijft....

  reageer
 • Karel

   

  Ook wij wonen heel dicht bij het AZC Almere. Ik heb niets gehoord van enig overleg. Als er dus overleg is geweest dan volgens mij niet met omwonenden. En inderdaad als je zaken als vijf vrouwen die zijn aangerand gewoon terzijde schuift dan is er geen enkele overlast.

  reageer
 • petri

   

  Waarom vangt lelystad geen vluchtelingen op, ruimte zat, bij lelycentre staan allemaal overheidsgebouwen leeg

  reageer
 • piet

   

  nou wij wonen hier echt heel vlak bij maar we hebben daar helemaal geen bericht of wat dan ook over gehad nog meer der bij in het azc waarom niet in je eigen achter tuin we hebben nu nog geen last van het azc maar als er nog meer bij komen denk we dat ,dat wel gaat veranderen daar zitten we niet op te wachten

  reageer
 • Thomas

   

  Waarom zou dat niet kunnen dan? Het draait om kortdurende opvang van een paar dagen. Ervaringen tot nu toe laten zien dat het enige risico voor de omgeving, geweld vanuit conservatief-linkse hoek is. Toegeven aan zulk geweld is een slecht iets, dat kan niet uit principe, dus dat is geen reden, dus wat blijft er dan over als reden om zoiets niet te doen? Overigens denk ik dat de SP beter eerder de xenofobie in de eigen achterban kan aanpakken. Na de blamage van het steunen van de kreet 'Hamas, hamas, Joden aan het gas' bij pro-Hamas demonstraties, en hun openlijke xenofobie met hun 'Polen-meldpunt' (waar niks van terecht kwam) denk ik dat de SP wel een en ander goed te maken heeft op gebied van tolerantie, voordat ze mogen meepraten.

  reageer
 • Andrea

   

  Wat dachten we van helemaal geen tentenkampen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert