Digitalisering van economie is Flevoland op lijf geschreven

FLEVOLAND • Ma 12 oktober 2015 | 15:06 • Maandag 12 oktober 2015 | 15:06
Flevoland is een van de vijf provincies die goed inspeelt op de digitalisering van de Nederlandse economie. Dat stelt het economisch bureau van ING in een maandag gepubliceerd rapport.

Digitalisering verandert de Nederlandse economie meer dan robotisering, meent ING. Onder digitalisering wordt verstaan het gebruik van snellere chips en 'big data' zoals bijvoorbeeld klantgegevens en transactiedata. Ook het verbinden van apparaten met internet om gegevens uit te wisselen, maakt deel uit van deze ontwikkeling. Deze nieuwe technologieën zullen een grote impact hebben op de economie van ons land, meer dan robotica, 3D-printen, alternatieve energie en nieuwe materialen, verwachten de economen van de bank.

De Randstadprovincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht, en Noord-Brabant en dus ook Flevoland beschikken over een dynamisch bedrijfsleven en een relatief hoogopgeleide en jonge beroepsbevolking.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel