Digitalisering van economie is Flevoland op lijf geschreven

FLEVOLAND
Flevoland is een van de vijf provincies die goed inspeelt op de digitalisering van de Nederlandse economie. Dat stelt het economisch bureau van ING in een maandag gepubliceerd rapport.

Digitalisering verandert de Nederlandse economie meer dan robotisering, meent ING. Onder digitalisering wordt verstaan het gebruik van snellere chips en 'big data' zoals bijvoorbeeld klantgegevens en transactiedata. Ook het verbinden van apparaten met internet om gegevens uit te wisselen, maakt deel uit van deze ontwikkeling. Deze nieuwe technologieën zullen een grote impact hebben op de economie van ons land, meer dan robotica, 3D-printen, alternatieve energie en nieuwe materialen, verwachten de economen van de bank.

De Randstadprovincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht, en Noord-Brabant en dus ook Flevoland beschikken over een dynamisch bedrijfsleven en een relatief hoogopgeleide en jonge beroepsbevolking.

reacties (2)

 • Jammer

   

  Niet alleen in Flevoland

  reageer
 • rob ter haar

   

  Het is wel fijn als we glasvezel kunnen gaan aanleggen in het buitengebied van flevoland. Geen maatschappij die het oppakt en de politiek zet zn schouders er niet onder. Dat is jammer. Want wij hebben een boerenbedrijf en een snelle internet verbinding is een must! We hebben nu een traumatisch slechte verbinding van 3mb. Hoe kunnen we de nieuwe digitale innovaties gaan toepassen op ons bedrijf zonder snel internet?? Politiek, zet je er voor in! Ondernemers zijn bereid zelf ook te investeren in een glasvezelverbinding. Wie pakt dit project op. Ik wil me er graag ook voor inzetten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert