PvdA wil duidelijkheid over problemen Stichting School

LELYSTAD
De PvdA in Lelystad wil duidelijkheid over de problemen die spelen binnen Stichting School. Ook wil de politieke partij weten wat de rol van de gemeente kan zijn in het conflict tussen de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad en Stichting School. Dat blijkt uit schriftelijke vragen van de sociaaldemocraten aan het college van burgemeester en wethouders.

Volgens fractievoorzitter Nelly den Os is het opstappen van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad een duidelijk signaal. Het komt volgens haar niet vaak voor dat het vertrouwen in een bestuur compleet is verdwenen.

De vragen worden dinsdagavond besproken in de gemeenteraadsvergadering.

reacties (3)

 • Dik

   

  Bij de vakbonden staan de bestuursleden bekend als cowboys. Er is geen bestuur met meer klachten van personeel in Nederland en er zijn veel meer grote besturen dat dit hier. De raad van toezicht weet wat er aan de hand is, dat is hen heel vaak, al jaren eerder, medegedeeld. Behalve gesprekken met de directeuren is daar niets goeds uit voor gekomen. Komt dat omdat veel van de leden van de verschillende raden van toezicht van Almere en Lelystad elkaar dekken en helpen? ik hoop het niet, maar ik twijfel wel.

  reageer
 • Johan

   

  Nou ja zeg, een partij die wakker is geworden. Misschien lopen er nu meer schapen over de dam? Nieuwe bezems vegen schoon!

  reageer
 • Teun Putter

   

  Misschien kan de PvdA eens navraag doen bij oud PvdA wethouder De Jager die tot voor kort voorzitter was van de Raad van toezicht bij stichting school

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert