VVD: Groot tentenkamp voor vluchtelingen 'buitenproportioneel'

FLEVOLAND
Een tentenkamp voor een paar duizend vluchtelingen is buitenproportioneel, zegt fractievoorzitter Miranda Joziasse van de VVD in Almere. Ze reageert daarmee op de oproep van het kabinet aan provincies om op zoek te gaan naar een locatie voor een grootschalig tentenkamp.

In het politieke radioprogramma Forum op Omroep Flevoland reageerden ook de VVD-fractievoorzitters uit Lelystad en Noordoostpolder erg terughoudend op zo'n noodvoorziening voor vluchtelingen.

Burgemeester Aat de Jonge van Dronten zei maandag eveneens dat het ondenkbaar is dat er in Dronten een kamp voor een paar duizend vluchtelingen komt. De provincie Flevoland wacht op de formele brief van het kabinet met daarin een verzoek voordat ze gaat reageren.

reacties (13)

 • Ali

   

  Laat maar komen er is voldoende ruimte op de kavels in Overgooi.

  reageer
 • Jan

   

  Het hele idee van een tentenkamp is om meerdere redenen absurd. Die grote evenementen tenten die ze daarvoor gebruiken zijn niet de best geïsoleerde om maar eens wat te noemen. En hoe gaan ze dat dan verwarmen? Wij zitten allemaal met HR ketels, driedubbelglas, want we moeten energiezuinig zijn, flink in geïnvesteerd. Om nu in de komende wintermaanden, stel het gaat een strenge winter worden, de boel warm genoeg te houden, lijkt mij dat alleen al de stookkosten astronomisch zullen worden. Nu al in Duitsland zitten de immigranten te bibberen in de tenten van de kou, volgens het nieuws. Met 8 graden welteverstaan. Misschien toch maar eens advertenties gaan plaatsen in de opvangplekken in de landen in de regio, met waarschuwingen hieromtrent. En natuurlijk foto's van de omstandigheden in die tenten, hoe ze daar komen te 'wonen', gedurende langere tijd. Wel zo eerlijk, want tot nu toe blijkt uit de diverse interviews dat de immigranten het diee hebben gelijk een huis en alles erop en eraan te krijgen. En dat is nu precies wat er niet gaat gebeuren.

  reageer
 • Koos

   

  Er is een oud-Hollandsch gezegde......"je krijgt waar je recht op hebt".......

  reageer
 • Fritz

   

  In de Oostvaardersplassen is genoeg ruimte en daar kunnen ze zelfvoorzienend zijn. Vissen, ganzen en runderen genoeg! Maar dat kan natuurlijk niet in NL, nee de runderen van honger laten omkomen en de ganzen onze gewassen laten opvreten is een veel betere optie! Politiek ga eens nadenken!

  reageer
 • Nico

   

  Flevolanders, schaamt u!!! 75 jaar geleden waren de burgers ook niet zo happig op een bepaalde bevolkingsgroep. Het gevolg kent u. Vervalt u weer in dezelfde reflexen als uw ouders of grootouders?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dirk

   

  Mee eens, dat is maar 1 op 70 Almeerders. In Biddinghuizen zou het 1 op 2 zijn!

  reageer
 • Malle Pietje

   

  Nou swiebertje vraag het aan de burgemeester.

  reageer
 • Jessica

   

  Serieus: ik zie niet in waarom wij, met onze ruime polder, daar geen plek voor zouden kunnen maken.

  reageer
 • jo jo

   

  Hoezo wachten op een formele brief uit Den Haag? Nee is nee! Duidelijker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.

  reageer
 • swiebertje

   

  In Almere zou het prima kunnen, valt niet op bij 200000 inwoners

  reageer
 • wallander

   

  VVD voelt zo wie zo niets voor asielzoekers, laatstaan voor een paar duizend.

  reageer
 • Jan Huizen

   

  Een tentenkamp? Dat is te min voor de gelukszoekers. Te dicht op elkaar, dus bonje. Geen goede wifi, dus protest. Geen eten naar hun zin, dus weiger je dat. Potje voetbal, gaan ze ook op de vuist. Gewoon weigeren als Flevoland om nog meer van die gasten op te vangen!

  reageer
 • Ali

   

  Dat gaat niet gebeuren want er is geen draagkracht in Almere.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert