Voornamelijk voorstanders bij SP-debat over vluchtelingen

ALMERE
Het debat over vluchtelingen dat de Almeerse SP-fractie maandagavond hield werd voornamelijk bezocht door voorstanders van opvang.

Het debat werd gehouden in Café op 2 in het centrum van Almere Stad. Het doel van de avond was om voor- en tegenstanders aan het woord te laten maar bleek wat dat betreft dus nogal eenzijdig.

Pas halverwege de avond kwam gemeenteraadslid Chris Jansen van de PVV binnen. Hij was naar eigen zeggen gekomen om een tegengeluid te laten horen.

reacties (12)

 • Dr.Jake

   

  Je zou wel bedoelen in jouw optiek geen zinnig argument. Want dat dit grotenteedeels gelukzoekers/ economische vluchtelingen zijn wil men niet zien / toegeven. Want in Turkije resp. in edn land buiten Syrië is men NIET MEER bedreigd en moet men vluchten uit vrees van eigen leven. Deze mensen kiezen ervoor om naar de rijke EU landen te trekken (en niet bv in griekenland of kroatië te blijven). Saudi Arabië laat ook bijnna geen vluchtelingen toe omdat' daar een te hoge levensstandaard heerst waaraan de vluchtelingen zich niet moeten/kunnen aanpassen.'(zie uitzending buitenhof op de NOS een paar weken terug.) Dus waarom moeten wij zo dom zijn en ons (belasting)geld,schharse sociale (huur)woningen en onze als maar duurder wordende zorg belasten met deze gelukszoekers als stinkend rijke arabieren / medemoslims het vertikken ? Die lachen ons uit,dat wij de pechkaart heeben getrokken resp. naar ons toe trekken.

  reageer
 • Wim

   

  Dat is ook niet zo vreemd. Wanneer je tegen bent, wordt je gelijk neergezet als racist.

  reageer
 • Andrea

   

  Nou jan,je slaat de spijker op zijn kop,sommige mensen moeten werken

  reageer
 • Thomas

   

  Over de SP is geen goed woord te zeggen, maar over de vluchtelingenhaters ook niet. Ik heb zegge en schrijve nog nooit een zinnig argument uit hun mond gehoord. Het draait alleen maar om botte haat tegen iedereen die anders is. Het is zorgwekkend dat de PVV met een programma dat drijft op die haat, en geen enkele oplossing heeft voor problemen, het toch goed doet in de peilingen. Het laat zien wat het zwakke punt is aan democratie: Het is niet verplicht eerst goed na te denken voordat je mag stemmen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Tegenstanders schuwen het debat kennelijk. Beetje blèren als de gemeenteraad vergadert, dat is al.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Tegenstemmers? Dat roep je wel erg gemakkelijk. Was het maar zo dat we konden stemmen over dat vraagstuk. Maar die gelegenheid krijgt het volk dus niet, want het is veel te lastig om te regeren als dat domme volk steeds maar weer hun mening kan geven. Dat mogen ze immers al om de 4 jaar. Meer dan zat hoor, en zo krijgen de stemmers toch het idee dat ze in een democratie leven.. SP, laat mij niet lachen, de communistische droom is toch echt wel volledig aan duigen, maar gewoon stug doorgaan, en zo af en toe eens lekker schoppen tegen de schenen van de belastingbetalende burger, met behulp van stemmen van de uitkeringstrekkende alternatievelingen. Je weet wel, diegene die overal tegen staan te demonstreren. Maar ja, je hebt natuurlijk alle tijd van de wereld als je niet gewoon werkt.

  reageer
 • Dennis

   

  Was een debat die op Social media duidelijk is aangekondigd. Dat dan alleen voorstanders komen is inderdaad jammer, maar dat is in mijn ogen niet de schuld van de initiatief nemers.

  reageer
 • De Vries

   

  Niet iedere sp stemmer komt naar zo iets. Ik stemde altijd sp. Nu zal ik noodgedwongen op Wilders moeten stemmen. Want rechts pakt je alles af en sp geeft alles van je weg. Droevig, maar dan maar stoppen met sp en onze stemmen hier naar de PVV

  reageer
 • Rutger

   

  @lezer. Heb niet het idee dat er geen tegenargumenten zijn in dit vraagstuk.

  reageer
 • Anna

   

  Ik denk dat het ook te maken heeft met wie je informeerd over een dergelijk debat. Weet niet hoe het gegaan is. Maar met een officieel referendum zal je pas echt uitsluitsel kunnen hebben. Persoonlijk denk ik eigenlijk dat je dan op een soort 'gelijkspel' zal stuiten in NL en alsnog in de politiek moet zoeken naar een middenweg. Hoe dan ook nutteloos om het in de samenleving te gaan zitten uitvechten.

  reageer
 • Bas

   

  How surprising, SP... ik zou er nimmer op stemmen

  reageer
 • lezer.

   

  Tegenstemmers kunnen alleen maar schreeuwen. In een debat verliezen ze altijd.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert