Vrouw zonder rijbewijs veroorzaakt aanrijding

LELYSTAD
Een vrouw uit Lelystad is maandag bekeurd omdat ze zonder rijbewijs achter het stuur zat.

Ze werd betrapt nadat ze op een parkeerplaats in de Kamp tegen een andere auto was aangereden. Een agent was hier, in zijn vrije tijd, getuige van.

Volgens de politie wilde de vrouw na de aanrijding doorrijden. Uit onderzoek bleek dat ze geen rijbewijs had.

reacties (15)

 • .\/\/.

   

  "Nee, neem iets anders van zo iemand af: ga na wat een belangrijk artikel voor haar is, het liefst iets met heel veel emotionele waarde en pak dat af en vernietig het." - wat een onsmakelijke vergeldingsfantasie hou jij erop na zeg.

  reageer
 • Bert

   

  Misschien heeft ze een konijntje of zo, dat zal wel werken.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het lastige is dat je in de rechtspraak in de strafmaat natuurlijk wèl rekening kunt houden met de risico's die iemand genomen heeft (het had ook een kind kunnen zijn in plaats van een deuk - dus er is sprake van zeer onverantwoord handelen), maar iemand niet kan veroordelen voor wat niet is voorgevallen (er zijn geen doden of gewonden te betreuren). Eerder deze week stond er een bericht dat iemand voor de zoveelste keer zonder rijbewijs was aangehouden, en regelmatig lees je verhalen van mensen die soms na tientallen jaren zonder rijbewijs gereden te hebben tegen de lamp lopen. Ik vrees dat er altijd een categorie mensen over zal blijven voor wie zelfs de dreiging van zware straffen niet zal helpen. De vrachtauto van de firma waar ik voor werk wil niet eens starten als de chauffeur zijn pasje er niet in steekt, zoiets zou voor auto's kennelijk ook ingevoerd moeten worden. Maar dan moet je ook kijken of de meerkosten wel opwegen tegen de schade die je er mee voorkomt. En dan nog....pik je het rijbewijs van een ander....hopeloos.

  reageer
 • Sofie

   

  Toch wil ik volgende ff kwijt hierover. Toen de aanrijding gebeurde was ik daar met meerdere. De politie agent die daar aanwezig was stapte inderdaad zijn auto uit en hield hun tegen en vroeg naar haar rijbewijs. Maar wat mijn wel dwars zit is dat er word gezegd dat ze door wilde rijden. Bij deze wil ik daar toch ff op inhaken want dat was niet het geval. De vrouw in kwestie en de bij rijder stonden bij de auto en bleven staan. En begrijp me niet verkeerd ik keur het niet goed dat er was gereden zonder rijbewijs.

  reageer
 • Jan

   

  Je stelt een vraag en tegelijkertijd weer je juiste antwoord af. Hoe voorkomen? Simpel, door dat te doen wat jij afwijst, wel degelijk streng straffen. Nu een deuk, straks een kind!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  De bak in voor een deuk? Overdreven. Rest dan de vraag hoe je kunt voorkomen dat mensen zonder rijbewijs achter het stuur kruipen, waar ze immers erg gevaarlijk kunnen zijn.

  reageer
 • Jan

   

  Volgens mij is dit crimineel gedrag, althans bij wegmisbruikers ed programma's zeggen ze toch altijd bij inbeslagname rijbewijs, niet gaan rijden anders pleegt u een misdrijf? Overigens is inbeslagname auto, ook al is die van een ander een prima straf voor diegene die zijn of haar auto uitleent aan iemand die geen rijbewijs heeft..

  reageer
 • Kitty

   

  Het zal ongetwijfeld niet haar auto zijn geweest. En stel dat ze deze zonder toestemming van de eigenaar heeft bestuurd? Dan toch de auto in beslag nemen? Nee, neem iets anders van zo iemand af: ga na wat een belangrijk artikel voor haar is, het liefst iets met heel veel emotionele waarde en pak dat af en vernietig het.

  reageer
 • Dick

   

  Helaas is hier alleen sprake van een bekeuring. Dit wordt dus gewoon weer een Muldertje en mevrouw leert hier helemaal NIETS van. Je zou dit idd als Crimineel gedrag aan moeten merken. En dan ook een fikse gevangenisstraf erop.

  reageer
 • ron

   

  heerlijk dit soort reacties: alsof mensen die de bus duur vinden een auto goedkoop vinden. meestal is een auto heel wat duurder.

  reageer
 • Rick

   

  Wat een stomme reactie. Flevoburger heeft helemaal gelijk en spreekt zijn ongenoegen uit over de terugkerende gang van zaken rondom dit soort situaties.

  reageer
 • erik

   

  wen er maar aan.dit zal nog vaker voor komen in nederland,openbaar vervoer is niet te betalen

  reageer
 • Gerrit2

   

  Weer zo'n geval. In ieder geval de auto in beslag nemen. Bij iemand die met een mes steekt, neemt je het mes in beslag. Hier dus de auto, die is in handen van iemand zonder rijbewijs ook een moordwerktuig. Overigens hulde voor die agent.

  reageer
 • Joke

   

  Wanneer wordt u minister van justitie?

  reageer
 • Flevoburger

   

  Dat zijn van die fijne sociale mensen, zonder rijbewijs en dus ook niet verzekerd de weg op. Bij schade je uit de voeten maken zodat iemand anders met jouw schade blijft zitten. Dit komt behoorlijk in de buurt van echt crimineel gedrag en dat wordt in Nederland helaas niet echt bestraft. Zal wel weer een taakstrafje worden ofzo. Ben benieuwd wie het volgende slachtoffer is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert