Baken Park bevestigt dat Syriëganger leerling was

ALMERE
De 18-jarige Almeerder die vorige week in Bulgarije werd opgepakt, heeft op het Baken Park Lyceum gezeten. Dat bevestigt rector Doeke Jan Renema in een bericht op de website van de school. Eerder wilde de rector dat tegenover Omroep Flevoland bevestigen noch ontkennen.

In het bericht schrijft de rector dat de jongen het afgelopen jaar op Park Lyceum zijn havo-diploma heeft gehaald. Volgens Renema heeft de leerling bij het Baken gemeld dat hij dit jaar een hbo-opleiding zal starten.

Volgens het Openbaar Ministerie wordt de Almeerder verdacht van deelname aan een criminele organisatie met terroristisch oogmerk. Hij zou samen met twee andere Nederlanders op weg zijn geweest naar Syrië om zich aan te sluiten bij terreurorganisatie IS.

reacties (5)

 • .\/\/.

   

  Hangt af van wat hem ten laste wordt gelegd. En dat kan nog behoorlijk oplopen.

  reageer
 • Gert

   

  Ja en? Wat heeft hij gedaan dan? Naar Bulgarije reizen. Sinds wanneer mag dat niet meer? Het is goed en van cruciaal belang voor iedereen dat er bewijs moet zijn voor fout gedrag. Zodat de rechter dan recht kan spreken. In een veilig land hoort dat zo.

  reageer
 • dame

   

  niks aan de hand was een klein foutje van hem en zo gaat het leven gewoon weer verder voor deze jongen, klein incidentje hoor ik iemand alweer roepen, taakstrafje van 3 uur thats it

  reageer
 • Ik

   

  Hier in de wijk gonst het van de geruchten om wie het gaat. Ik vermoedt dat hij, wanneer hij terugkomt, juist door veel mensen in de gaten wordt gehouden.

  reageer
 • Jan

   

  Uiteraard mag hij als hij terug is in NL gewoon zijn dagelijkse leven voorzetten..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert