Statenleden kijken uit naar discussie Oostvaarderplassen

FLEVOLAND
Het is logisch en de hoogste tijd dat de provincie Flevoland verantwoordelijk wordt voor het beheer van de grote grazers in de Oostvaardersplassen. Dat zeggen de fractievoorzitters van de VVD en het CDA in Provinciale Staten.

Jan de Reus (VVD) en Marianne Luyer (CDA) zijn blij dat de Tweede Kamer dinsdag met een krappe meerderheid aangaf dat de provincie Flevoland voortaan zelf moet kunnen beslissen over het beleid in het natuurgebied.

De Reus wil graag een groot debat in de Staten met een definitief besluit, zodat de discussie niet jaarlijks gevoerd hoeft te worden. Ook Luyer wil dat alle betrokken maatschappelijke organisaties samen met de politiek tot een goed beleid komen, dat voor jaren meegaat.


reacties (5)

 • D.van Dierenvriend

   

  Volgens mijn hebben mensen met een beetje polderklei aan de laarzen meer kennis in huis dan al die geitenwollen sokken figuren in den Haag.

  reageer
 • joop

   

  De voorzitter over motie 58: “Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de PVV, de Groep Bontes/Van Klaveren, het CDA, de ChristenUnie, de SGP, de VVD, Klein, de Groep Kuzu/Öztürk, Van Vliet en 50PLUS voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.” Minimale meerderheid in een zeer verdeelde kamer. CDA / VVD wat kleine partijtjes bij elkaar gesprokkeld. Zal we weer ruilhandel wezen.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Maak er snel een beheerd park van. Zo'n kaal gevreten vlakte met duizenden dezelfde beesten is voor niemand leuk.

  reageer
 • Anja

   

  De provincie heeft niet de kennis in huis over natuur en dieren. Laat dat bij SBB en de overheid zodat het landelijkbeleid overal gelijk is. Die natuur en de dieren houden zich ook niet aan provincie grensen.

  reageer
 • Koos W.

   

  Wellicht heeft de provincie de kennis niet in huis, maar de landelijke overheid ook zeker niet. De provincie staat wel dichter bij het probleem waardoor de kans groter is dat er nu wel iets gebeurd. Natuurlijk is het het beste als partijen (SBB) die er wel verstand van hebben een (grote) stem krijgen in het vinden van oplossingen. Maar in dit geval is decentraliseren absoluut niet verkeerd.

 • Groko

   

  Eindelijk een beheer als afgebakend gebied in vizier. Schandalige vertoning die er nu plaats middels aanmodderen en zielig naar een systeem van verantwoord natuurlijk evenwicht. Oostvaardersplassen zijn nou eenmaal niet groter dan ze zijn

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert