Zo'n 10 procent van mensen in de bijstand aan het werk

FLEVOLAND
In de meeste Flevolandse gemeenten is vorig jaar 10 procent van de mensen in de bijstand aan het werk gegaan. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Dat geldt voor Almere, Lelystad, Noordoostpolder en Urk. In Zeewolde vond 11 procent van de mensen in de bijstand een baan. Alleen in Dronten lag het percentage met 7 iets onder het landelijk gemiddelde.

Sinds 2011 is het aantal Nederlanders dat een baan vond vanuit de bijstand steeds afgenomen. In 2014 is voor het eerst in drie jaar weer sprake van een stijging.

reacties (3)

 • Sjaak de

   

  Onze overheid heeft jaren terug een schaduw economie ontwikkeld en uiteindelijk uitgerold, zwart werk wordt oogluikend toegestaan. Mensen uit het oostblok mogen werken ver onder het cao en hoeven niet te voldoen aan arbo regelgeving. Nederlandse burgers welke hun werk zijn kwijt geraakt mogen/moeten werken voor behoud uitkering dus ook ver onder de cao normen dus verkerend in armoede. Mensen welke nu nog met een cao werken worden slim ontslagen met instemming overheid om daarna het werk gratis of ver onder de normen te hervatten. De cijfers van 10% is creatieve duimzuigerij en is alleen bedoeld als acceptatie middel voor de naïeve burger die het wel ziet maar niet overziet. En de bobos harken het geld naar binnen van de mensen welke hun deel moesten inleveren. Het cijfer van 10% is een lachertje, het zal de rekenkamer ingefluisterd zijn.

  reageer
 • Tsja

   

  Als er landelijk ruim 400.000 mensen zijn die in de bijstand zitten en 10% werk vindt is dit een druppel op en gloeiende plaat omdat er ook nog 600.000 mensen in de WW zitten. Wetende dat er niet jaar nog zo'n 60.000 asielzoekers bij gaan komen wat is dan de winst.

  reageer
 • Tim

   

  Zo zijn er in Swifterbant meerdere mensen met een uitkering die makkelijk kunnen werken maar dat niet doen en gebruik maken van de uitkering. Laten ze eens actie ondernemen aan dat soort volk

  reageer
 • swift

   

  Ja klopt zijn vele in swifterbant die kunnen werken en uitkeringen trekken. Ken er genoeg kan ze niet op 2 handen tellen. Maar dit soort lui heb je in elke gemeente zitten.

 • vanDijk

   

  Dat soort (je eigen woorden) hebben ook gewoon een naam en als je niet weet waarover je praat zeg dan gewoon niks. Dit zegt een niet Swifterbanter en werkeloos (mede dankzij het kabinet.)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert