Lintje voor vertrekkend raadslid Klaas Slump

LELYSTAD
Het Lelystadse ChristenUnie-raadslid Klaas Slump heeft dinsdagavond bij zijn vertrek uit de gemeenteraad een koninklijke onderscheiding gekregen. Slump is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit omdat hij meer dan 12 jaar raadslid is geweest.

Wegens gezondheidsredenen stopt Slump nu met het raadswerk. Hij is de afgelopen maanden al vervangen door Jarno Volmer. Hoewel Slump wel iets is hersteld, acht hij zichzelf onvoldoende in staat om het raadswerk weer op te pakken. Volmer neemt daarom nu definitief zijn plaats in.

Klaas Slump heeft ruim drie perioden in de Lelystadse raad gezeten. De eerste twee keer waren tussen 1990 en 1998, toen hij als eenmansfractie de toenmalige GPV/RPF aanvoerde. Na de verkiezingen van 2010 keerde hij terug in de raad voor de ChristenUnie.

reacties (6)

  • johan54

     

    Hoezo vergoeding onder bijstandsnorm? Lelystad heeft ong 75.000 inwoners en dan is de basisvergoeding ruim 1100 euro. Daarboven een onkostenvergoeding van ong € 130,00 en een vergoeding per vergadering van ong € 90,00. Dat is dus zoals u aangeeft voor 20 uur p/week. Ik gun hem zijn lintje, maar voor mij zou dat niet nodig zijn.

    reageer
  • Flevoburger

     

    Zo van "Wij van WC eend adviseren....... "

    reageer
  • .\/\/.

     

    'totaal geen invloed op beleid' - dat is denk ik zwaar onderschat. Die ene stem zal misschien niet zwaar gewogen hebben in de formele besluitvorming, maar vergeet niet dat in commissies en andere beleidsbepalende besprekingen raadsleden onafhankelijk van hun partijsignatuur wel degelijk SAMENWERKEN aan het maken van beleid. Het lijkt me uitgesloten dat deze meneer gedurende 12 jaar alleen op de raadsvergadering op een stoel heeft gezeten.

    reageer
  • Bart van der Kolk

     

    Twaalf jaar raadslid is een hondebaan! Het is 12 jaar presteren op topniveau, meestal naast ander werk, minstens 20 uur per week beschikbaar zijn/ stukken lezen/ vergaderen/ ter plekke zijn waar mensen problemen hebben, en dat voor een vergoeding die onder de wettelijke bijstand ligt... Hoezo op kosten van de burger? Mijn pet (heb ik helaas niet) af voor Klaas Slump! En alle andere Raadsleden die dit voor onze gemeenschap deden en doen. Mensen die afgeven op de politiek worden van harte uitgenodigd het zelf beter te doen!!! Ik kan het weten, ben zelf 4 jaar raadslid geweest... Klaas Slump: via deze onsympathieke weg het allerbeste, het was prettig dat we enige tijd de raadsbankjes deelden!

    reageer
  • Opa69

     

    Noem mij maar iemand die dat wel heeft of gehad heeft!!!!

    reageer
  • laat alle reacties zien
  • Poe

     

    Twaalf jaar op kosten van de burger totaal geen invloed hebben op beleid: krijgt een lintje. Mag bij een normale werkgever blij zijn dat je een bloemetje krijgt bij 12,5 jaar in dienst.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert