RvS eist nieuw onderzoek naar weg vliegveld

LELYSTAD
De Raad van State tikt Lelystad op de vingers over het plan voor een nieuwe weg rondom Lelystad Airport. De gemeente krijgt 5 maanden de tijd om nieuwe onderzoeken te doen.

De Rijksdienst Wegverkeer (RDW) had geklaagd over de nieuwe toegangsweg naar het vliegveld, die langs het RDW-testcentrum in Lelystad moet komen. Hier test de RDW onder andere hoeveel geluid auto's en banden maken tijdens het rijden. Als er een drukke weg langs het testcentrum komt, zou dit het testen kunnen verstoren.

De Raad van State heeft besloten, dat de gemeente Lelystad moet onderzoeken hoeveel geluid de weg naar verwachting gaat veroorzaken. Als dit onderzoek klaar is, buigt de Raad van State zich opnieuw over de aanleg van de weg.


reacties (6)

 • ron

   

  ik meen me te herinneren dat het RDW sowieso moest verhuizen als het vliegveld groter werd ..... ?? dus waarom nu die weg er bij halen? of heb ik het fout ?

  reageer
 • Dirk

   

  Rinus, Frits, Wellicht aan de markt vragen? Mensen die er echt verstand van hebben en geen zelfingenomen ambtenaren/bestuurders zoals Frits al aangeeft?

  reageer
 • Rinus

   

  Meneer TomTom weet het beter?

  reageer
 • Koos

   

  Overheid (RDW) tegen overheid (gemeente). Bizar hoeveel geld hier wordt verspild. RDW met haar advocaten en de gemeente met haar advocaten. Dient het ministerie niet intern even op te treden? Vliegveld en RDW vallen onder hetzelfde ministerie....

  reageer
 • Rob

   

  En de RDW heeft nog niet bedacht dat startende en landende vliegtuigen misschien ook een ietsiepietsie effect op de geluidsresultaten kunnen hebben?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • frits

   

  Waarom ontsluit de gemeente de circuits niet gewoon vanaf de Eendenweg, met een nieuwe weg achter het circuit Lelystad (zuidwestkant) langs? Dan kom je helemaal niet langs de RDW. De nieuwe Airport Terminal kun je ook ontsluiten door aanleg van een nieuwe weg naar de Meerkoetenweg, verbreding van de Meerkoetenweg, en deze aansluiten op de aansluiting Lelystad-Zuid op de A6. Langs de Meerkoetenweg en de nieuwe weg naar de Terminal heb je dan tegelijk ook OMALA goed ontsloten. Volgens mij kan de gemeente die vijf maanden beter gebruiken om een goed alternatief te onderzoeken. Wat een prutswerk van de gemeente (of provincie, want die legt deze weg toch aan?)

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert