Meer windmolens op Lelystads grondgebied

LELYSTAD
Ondanks de beperkte mogelijkheden om haar groene ambities waar te maken, gaat het college van B en W in Lelystad akkoord met het Regioplan Windenergie. In het plan is afgesproken waar in Zuidelijk en Oostelijk Flevoland de komende jaren nieuwe windmolens mogen komen.

Er zijn zones aangewezen waarbinnen nieuwe molens gebouwd kunnen worden, op voorwaarde dat oude molens gesaneerd worden. In Lelystad komen veel molens in aanmerking voor sanering, maar zijn er minder plekken waar nieuwe molens kunnen komen. Daardoor dreigde het streven van de gemeente om in 2025 energieneutraal te zijn, te mislukken.

Om dat te voorkomen, is het volgens de gemeente nodig dat Lelystad buiten het Regioplan om extra ruimte maakt voor windenergie, bijvoorbeeld langs de dijk Lelystad-Enkhuizen en parallel aan de Hanzespoorlijn.

reacties (13)

 • euro

   

  mevr van wageningen heeft het over rijen molens maar dat gaat echt tegenvallen in de gemeente lelystad, het vliegveld laat ook in het nieuwe regioplan een aantal ingetekende lijnen schrapen vanwege de hoogte beperking in de innercircle beneden de 70 meter hoef je geen nieuwe molens meer te zetten,maar ambtenaren weten het altijd beter.

  reageer
 • Richard

   

  Ik zou cowspiracy maar eens kijken, dan begrijp je wel dat windmolens geen nut heeft en onzin is!!

  reageer
 • MKM

   

  Kunt u mij een bron geven waar die berekening te vinden is? Ik denk namelijk dat het wel meevalt met de hoeveelheid energie die een windmolen kost.

  reageer
 • Wind

   

  Dus de hele wereld en alle wetenschappers en technici hebben het fout en jij goed? Beetje ongeloofwaardig, niet? De werkelijkheid is natuurlijk dat dit allang heel goed bekend is, want wereldwijd draaien er nogal wat. En als je banken kent, weet je dat er erg harde eisen zijn voor je er zelfs maar aan kunt denken een molen te bouwen. Echte praktijkgegevens wijzen uit dat uiterlijk na zes maanden een molen al zoveel energie heeft geleverd, dat alle door jou genoemde zaken zijn opgebracht. En bij een gemiddeld werkzaam leven van 25 jaar van een molen, heb je dan nog 24,5 jaar dat de molen schone, goedkope en duurzame energie oplevert. Kost dan alleen nog maar afschrijving, onderhoud, verzekering, en nog zo wat normale zaken. Nogmaals: het zou toch wel vreemd zijn dat als je gelijk had, en er zou geen winst mee te behalen zijn, echt de hele wereld tot de zelfde conclusie komt dat dit in ieder geval de komende dertig - veertig jaar windenergie de enige manier is om aan de energiebehoefte van de wereld te voldoen. En als we na die tijd een andere manier van energieopwekken zouden willen,moeten die vanaf nu nog wel eerst even ontwikkeld worden . . . . .

  reageer
 • DD

   

  Neej afhankelijk blijven van Rusland is een fijn idee in deze tijd.. Op het moment word er een park gebouwd in de Noordoostpolder en is er veel tegenstand, maar het mooie is dat over 30 jaar het park weer word afgebroken en dat de mensen die nu het hartst schreeuwen over de subsidie (overigens zonder enkele onderbouwing) op dat moment weer roepen dat het zonde is de molens af te breken.. Beroepsschreeuwers noemen ze dit, dit is na het ontstaan van de gabber cultuur de 2 cultuur soort die ooit in Nederland is ontstaan, vaak kunnen deze mensen dit beroep ook 365 dagen per jaar uitoefenen omdat ze verder niet aan de bak komen, en dus ook maar minimaal aan belasting betalen.. Helaas hebben deze mensen niet alleen een ordeel over windmolens maar ook over asielzoekers, politiek, mensen die hun vak proberen op een juiste manier uit te oefenen enz. Verder is het maar fijn voor deze mensen dat het zo vroeg donker is op het moment zodat je optijd de gordijnen kan sluiten en niet naar die lelijke molens hoeft te kijken en niet te vergeten die antiegelijk lelijke rode lampen, want daar zullen ze ook vast veel last van hebben..

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Danny

   

  Windmolens zijn inderdaad alles behalve groen. Buiten de opmerkingen die er al staan; ze blijken de lucht ook nog op te warmen en veroorzaken daarmee veranderingen in het weer.

  reageer
 • Bewoner

   

  Stom? Nee hoor. Erg slim. En zag ik maar echte molens, die Hollandse van hout of steen. Zie d andere reacties, rendement is ook nihil!

  reageer
 • Flevoburger

   

  Dit gaat al lang niet meer over echte groene energie. Dit is gewoon een politiek, bobo, groene maffia toestand. Een leefbare wereld is echt geen nationaal ding. Ga je mondiaal kijken ( en dat moet je als integer bezig bent) Dan is er met minder geld en moeite voor het milieu veel meer winst te behalen. En windmolens? Da's zo jaren tachtig.............

  reageer
 • Flevowatcher

   

  Hoe ongelofelijk stom kun je zijn...Er is een milieu maffia, maar die gaat niet over windmolens, maar over verontreinigd afval. Ik denk dat u molentjes ziet!

  reageer
 • nopper

   

  Nog meer windmolens er staan er al zoveel en dan te bedenken dat al die molens maar een paar procent bijdragen aan de totale energie vraag Het is een groot werkgelegenheid project waar veel subsidie en belasting geld naar toe ,En als je alle zaken eens goed op rijtje zo zetten allicht niet zo milieu vriendelijk als veel mensen denken

  reageer
 • Opa69

   

  Je vergeet iets, rendement is nihil. Waardeloos spul, er zijn bepaalde figuren die er goed aan verdienen!! Het kost de belasting betaler alleen maar geld..

  reageer
 • Bewoner

   

  De millieunaffia! Al eens berekend hoeveel energie het kost voordat zo'n kreng staat? Ontwerpen, maken, transporteren, opbouwen, onderhoud. En dan later afbreken en een hoop afval. Daarnaast nog het lelijke gezicht hier in de polder. Overal die onrustige aanblik van draaiend witte krengen.

  reageer
 • Frenky

   

  Hoe meer windmolens hoe beter.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert