Nieuwe methode maakt aanpak jeugdcriminaliteit makkelijker

ALMERE
Almere boekt goede resultaten met een nieuwe aanpak van jeugdcriminaliteit en overlast. Dat zegt de gemeente.

Dit jaar is er gestart met de zogenoemde plus-min-mee-methodiek. Hiermee wordt sneller duidelijk hoe overlastgevende jeugdgroepen in elkaar zitten. Door middel van een ‘plus-min-mee-schema' wordt in kaart gebracht wie binnen de groep de meelopers en negatieve en positieve kopstukken zijn.

Deze inventarisatie geeft de gemeente, jeugdwerkers, politie en het openbaar ministerie meer inzicht in jeugdgroepen. Op basis van de rol in de groep, wordt de aanpak van een jonge crimineel bepaald.

Omdat de nieuwe methode zo goed werkt, wordt de werkwijze nog dit jaar in de rest van de stad ingevoerd.
reacties (3)

 • Ach Ach

   

  Mij is ooit eens gevraagd om straathoekwerker te worden. Ik wilde hiermee instemmen maar toen ik zei dat er dan meer 's avonds en 's nachts gewerkt zou moeten worden gaf men plotseling niet meer thuis.

  reageer
 • Pietje

   

  Wat wil je nu eigenlijk zeggen? Dat er weer eens onnodig bijzonder wordt gedaan? Een mindmap is een heel algemene benaming; hier wordt het specifieker ingevuld en dat mag best een eigen naam hebben. Mooi toch, dat het resultaat oplevert? Want daat gaat het bericht uiteindelijk om, niet om de naamgeving van het geheel.

  reageer
 • peteratea

   

  Ohhh een MindMap, hoe verzinnen ze het toch,.. Briljant!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert