Almeerse leerlingen lezen met Brownie Dutch

ALMERE
Leerlingen van het Buitenhout College in Almere hebben een weddenschap afgesloten met rapper en zanger Brownie Dutch. De leerlingen en Brownie hebben elkaar beloofd de komende zes maanden drie boeken te lezen.

Dit schoolseizoen houdt Stichting Lezen voor de vijfde keer De Weddenschap. Dat is een leescampagne voor vmbo en mbo.

Browny Dutch is één van de ambassadeurs van de stichting. Hij zegt weinig tijd te hebben om te lezen maar dat hij er alles aan zal doen om zich aan de weddenschap te houden.
reacties (3)

 • Ramjan

   

  Hans, ben jij leraar? "als leraar wordt ik hier echt triest van"... Daar word ik dan triest van. On topic: ook voor mij een niet aansprekende figuur, Brownie Dutch, maar als hij ervoor zorgt dat de leerlingen gaan lezen, is het project geslaagd.

  reageer
 • Frits de lier

   

  Geachte Ramjan, Hans heeft volkomen gelijk. Brownie Dutch, gaat er echt niet voor zorgen dat leerlingen meer gaan lezen, dat moeten wij als leerkrachten zien te bewerkstelligen. Dit geeft de onkunde van leerkrachten aan, zijn straattaal zul je ook niet terugvinden in boeken. De interviewer probeert ook al zijn straattaal over te nemen, en struikelt over zijn woorden. Laten we proberen de ouders hierbij te betrekken en te proberen om het lezen ook van huis uit te promoten. Dit zal veel meer opbrengen dan Brownie Dutch, schoenmaker blijf bij je leest, zingen dus,

 • Hans

   

  Wat is dit voor figuur, moet hij de leerlingen aanmoedigen om meer te lezen ? Zelfs de interviewers gaan al zo sloom praten. Kom op, dit kan toch niet, als leraar wordt ik hier echt triest van. Gelukkig gaat het op onze school op een andere manier die zeer goed aanslaat. Brownie dutch ? Hij kan zich beter slow talk noemen

  reageer
 • dre

   

  Zolang hij maar niet hoeft voor te lezen met dat vreselijke abn-loze accent.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert