Politici willen aanpak van vuurwerkoverlast

URK
De vuurwerkoverlast op Urk moet zo snel mogelijk worden aangepakt. Dat vindt de politieke partij Hakvoort/Woord. De fractie vraagt burgemeester Pieter van Maaren tijdens een vergadering woensdagavond om in te grijpen.

Aanleiding voor de vragen is de vuurwerkoverlast van maandagavond. Toen zou er drie kwartier lang zwaar vuurwerk zijn afgestoken rond de Christelijke Gereformeerde Kerk  Eben-Haëzer Urk. Deelnemers van de catechisatie in de kerk zijn tijdens de les maar liefst acht keer opgeschrikt door 'vuurwerkbommen', stelt de partij.

De politici willen nu van de burgemeester weten waar de politie bleef. Volgens de partij grijpt de politie niet in op het moment dat het moet. De fractie Hakvoort/Woord is bang dat het dorp de komende maanden, in de aanloop naar de jaarwisseling, geteisterd wordt door vuurwerkoverlast.

reacties (10)

 • Neve

   

  De aanpak van vuurwerk op Urk zal nooit aangepakt kunnen worden dit zal nog jaren denk ik door gaan. Ik vind het trouwens mooi dat het afgestoken word, waarom hebben veel mensen hier last van en ik niet.

  reageer
 • Tja

   

  Geweldig toch, een gemeente waar een van de grootste problemen vuurwerkoverlast is. Ik denk dat iedere gemeente daar jaloers op is, of graag hun problemen willen ruilen. Desondanks het is urk dus negatieve reacties op dit forum komen vanzelf.

  reageer
 • Frenky

   

  En die gemeente kan het vuurwerkoverlast niet eens een tegengaan hoe dom ben je dan?

  reageer
 • willem

   

  Hoe lang lees ik hier nu al over die overlast??

  reageer
 • Sjonny13

   

  Zoveel sociale en kerkelijke controle op Urk, en dit kan men dan niet tackelen? Hier is iets dat niet klopt.. Geld trouwens ook voor de illegale barretjes. De politie staat machteloos tegen deze geslotenheid. Iedereen dekt iedereen op Urk..

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Willem

   

  Volgens mij heeft deze Fractie haar ongenoegen reeds verteld over de illegale barren. De fractie Hakvoort Woord vraagt of de burgemeester in gesprek wil gaan met de politie.

  reageer
 • Als het de Urker gemeente uit komt moeten er dingen worden aangepakt. Illegale barren bestaan niet volgens de gemeente maar het vuurwerk is ineens wel een probleem. En wie is dan de schuldige.. De politie??... ga toch weg.. Ik dacht dat er op Urk zo'n goede sociale controle was. Los dit ding dan lekker onderling op. Gemeente Urk kan zichzelf zo toch niet serieus nemen?

  reageer
 • Jaap

   

  Dat is nou Urk,vuurwerk afsteken moet kunnen Maar als het bij de kerk is zijn de rapen gaar.

  reageer
 • Neve

   

  Volgende maand begint overal de vuurwerkverkoop al weer dus dat wordt nog wat tot oud en nieuw. De zuipketen beginnen al thuis dus de droom om de barretjes aan te pakken komt nooit uit hoor. Dat duurt al tig jaar en zal nog wel tig jaar duren.

  reageer
 • Urker

   

  Pak niet alleen het vuurwerk aan, maar pak ook de illegale zuipketen aan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert