Vergunning voor voor azc aangevraagd

ZEEWOLDE
De omgevingsvergunning voor een asielzoekerscentrum in Zeewolde is aangevraagd door de eigenaar van de grond. Dat meldt de gemeente.

Vorige maand kondigde burgemeester Gerrit Jan Gorter aan dat in het dorp een azc voor maximaal 600 vluchtelingen mag komen. De vergunning wordt naar verwachting medio november door het college afgegeven en zal dan ter inzage liggen. Dan kunnen tegenstanders eventueel bezwaar maken.

De gemeente Zeewolde laat ook weten dat er momenteel gesprekken gaande zijn met zorgverleners en het primair onderwijs over de afgesproken voorzieningen.

reacties (4)

 • onbegrijpelijk

   

  Er staan zoveel gebouwen inderdaad leeg kost minder geld en is voor iedereen beter maar gorter wil toch kost wat kost een azc anders telt hij niet meer mee ook al kom je met duizend leegstaande panden die aan de eisen voldoen komter toch een azc in zeewolde gewoon omdat gorter het wil

  reageer
 • Jan Huizen

   

  Alsof bezwaar maken nut heeft... Deze burgemeester met z'n vrienden doen toch hun eigen zin. Dat er nu mensen zijn die in opstand komen is begrijpelijk. Inspraak en meepraten is kansloos als je tegen de medestanders van dat coa staat. Het is niet eens meer nodig om voor veel (overheids=ons) geld een coa neer te zetten in Zeewolde. De roverheid heeft nog vele kantoorgebouwen leeg staan waar die gelukszoekers zo in kunnen. En vergeet niet, als ze in die containerwoningen komen gaan ze klagen over hun huisvesting. Conclusie: cancelen dat azc en luisteren naar de inwoners!!!

  reageer
 • Rob

   

  Wedden dat we volgend jaar de discussie hebben, of dat de gemeente het gaat hebben tot uitbreiding naar 1500 opvangplaatsen, neem een VB aan Purmerend Gemeente Zeewolde, het COA kan een gemeente niets opleggen, het is uw eigen belang en niets anders had Purmerend nooit tot een canselen kunnen komen.

  reageer
 • Woldenaar

   

  Nou reken maar dat ik bezwaar ga maken

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert