Camping Waterhout buigt zich opnieuw over plan

ALMERE
De beheerders van Camping Waterhout in Almere Stad moeten hun toekomstplan beter onderbouwen. De wethouder gaat anders alsnog over tot een onteigeningsprocedure. Voor maandag moet het plan zijn aangepast, laat campingeigenaresse Tineke Fokkens weten.

Camping Waterhout ligt middenin het gebied waar in 2022 de Floriade wordt gehouden. De campingeigenaren willen niet verhuizen en hebben een plan voor de toekomst ingediend.

De gemeente Almere is ook nog in onderhandeling met andere bedrijven in het gebied van de wereldtuinbouwtentoonstelling.

reacties (6)

 • ron

   

  Bij onteigenen worden ook alle kosten berekend dus gaat duur geintje worden voor de gemeente. Overigens überhaupt rare gedachte als je spreekt over later weer terugkomen (ik denk dat de gemeente dat helemaal niet wil) ; er is nog helemaal geen concreet plan openbaar gemaakt waar er straks gebouwd zal geen worden dus of die camping er wel terug kán komen is niet zeker en of het wel zo logisch is om terug te komen valt nu ook nog niet te bepalen. Kortom ze moeten samen iets beslissen terwijl ze beide eigenlijk nauwelijks wat weten. Lijkt me vrij onmogelijke opgave. Overigens zei ik maanden geleden al dat als de gemeente ze wil onteigenen ze altijd wel een stok kunnen vinden om het plan van de camping neer te sabelen. dit bericht en het vorige bericht past al heel aardig in dat beeld van mijn voorspelling. NB wat is de stand van zaken wat betreft Iconen van Almere ? Of houd de gemeente dat bewust stil? is toch geen geheim om alvast wat te vertellen hoe de camping tot heden lijkt te scoren

  reageer
 • Nico

   

  Nieuwe groeimarkt: vluchtelingenopvang. Perfecte locatie.

  reageer
 • Serge

   

  Wel bukken !

  reageer
 • Chris Biesterveld

   

  Sorry, maar dit is de grootste onzin die maar bedacht kan worden. Je bent eigenaar van een complex, en omdat "de staat" het niet eens is met "jouw" toekomst plannen moet het wijken voor een evenement dat even gepland wordt op jouw grond. Als de staat het er dan niet mee eens is kunnen ze een onteigeningsprocedure beginnen vanwege het "algemeen belang". Algemeen belang !! Komt er een verdedigings linie die ons moet beschermen tegen het een of ander ? Of dreigt er een overstroming van het nabij gelegen water en moet er op die plek dijken gebouwd worden om de bevolking te beschermen ? Nee, het is voor de Floriade. Worden wat bloemetjes geplant, zodat veel toeristen kunnen komen kijken, en er geld verdient kan worden. Algemeen belang draait niet om het belang van de bevolking, maar om geld. Sorry hoor, maar dit vind ik de grootste onzin. En als geboren en getogen Amsterdammer heb ik hier normaal heel andere woorden voor, maar ik zal me in het "algemene belang" van de gemiddelde bezoeker waaronder zich ook kinderen bevinden inhouden. Laat die camping lekker zitten waar ze zitten, en plant je tulpen en narcissen er lekker omheen !!!! @#&%$!! Gieren zijn het.

  reageer
 • MKM

   

  Wellicht nog wel even verdiepen in wat de Floriade precies is, want de manier waarop u het omschrijft staat mijns inziens behoorlijk ver van de werkelijkheid af...

 • Fritz

   

  Maak je niet zo druk, de camping krijgt een flinke zak geld en na de Floriade mogen ze weer terugkeren. Maar nee ineens is het de perfecte camping geworden die de hoofdprijs wil. Laat de Gemeente ze maar onteigenen, dat zal ze leren die geldwolven!!!

 • Serge

   

  Niet buigen! !

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hannes

   

  Wat zou je zeggen als de wethouder zelf een toekomstplan en onderbouwing heeft, hoe het onzekere Floriade tot stand moet komen. Dit is pure onderdrukking.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert