Aanleg Mandelapark op losse schroeven

LELYSTAD
De groep Lelystedelingen die het Nelson Mandelapark wil ontwikkelen, is teleurgesteld in de gemeente. Die zou gemaakte beloften niet nakomen waardoor de vrijwilligers van stichting 't Lapp dreigen de stekker uit het project te trekken.

Het park zou moeten komen op de plek waar vroeger de Waaggarage stond. De gemeente Lelystad wilde afgelopen voorjaar de grond al saneren, maar dat is nog niet gebeurd. Bovendien zou opeens een kleiner deel van het terrein mogen worden ontwikkeld en moeten de vrijwilligers een jaarlijks bedrag aan de gemeente gaan betalen.

De gemeente Lelystad laat in een reactie weten dat er inderdaad "wat ruis op de lijn zit", maar dat ze "achter de plannen staat en samen met 't Lapp tot een oplossing wil komen."

reacties (13)

 • raadsvolger

   

  Stop met die plannen en volg het advies van Paul Tankink, adviseur stadshart op. Een compact stadshart met o.a. minder winkeloppervlakte en voor sommige delen een andere functie

  reageer
 • raadsvolger

   

  Het Grondbedrijf van de gemeente schrijft jaarlijks tonnen (miljoenen) af op haar begroting. Exploiteer dan dit stuk DURE grond beter en ga er geen parkje van maken, maar verkoop dit stuk aan een projektontwikkelaar of een woningcorporatie en realiseer hier woningen.

  reageer
 • raadsvolger

   

  Stekker uit dit plan. Alleen al de naamgeving van dit stukje braakliggende grond. Mandela onwaardig. Zet hier maar de geplande bioscoop neer.

  reageer
 • Thomas

   

  Okay, dus een postzegel met nul natuurwaarde is niet te ontwikkelen, en tegelijk zitten we te springen om ruimte voor woningbouw. Ben ik de enige die hier een simpele oplossing ziet? Bebouw die grond gewoon, beste oplossing in deze situatie.

  reageer
 • Barbara

   

  En daar heeft een Gemeenteraad zich nog uren mee bezig gehouden. Met het kiezen van een naam voor dit stadspark. De aangeplante fruitbomen vol appels, peren en pruimen zouden in zomerse dagen een lust voor het oog zijn waar moeders met hun kroost onder het genot van zelf geplukt fruit even bij konden komen na tassen vol inkopen door het stadshart heen gesleurd te hebben en de overige dingen van de dag vergeten konden worden. Hun auto voor de deur geparkeerd voor hooguit 15 minuten mocht de pret van een eventuele prent niet drukken, tenzij men invalide zou zijn dan kon met langer in het park vertoeven op de aldaar geplaatste tuinbanken. En mocht men door het aangeboden fruit nog onvoldoende vitamines hebben in kunnen nemen dan kon met altijd nog uit een van de houten bakken wat sla, uien en andijvie mee naar huis nemen. Alles biologisch gekweekt welke naast de uitlaatgassen van het rondom rijdende verkeer de pret ook niet zouden drukken. Het thuiskomen onder een appelboom doet me eerder denken aan een gedicht van Rutger Kopland dan aan een Mandelapark...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • peter

   

  Geld hebben ze nodig voor de vluchtelingen

  reageer
 • lelystad

   

  Flop is dit! Wat voor een park wil je in vredesnaam op zon klein stukje maken, 2 stappen en je bent door het park heen!

  reageer
 • ABS

   

  Voor B & W telt alleen de publiciteit en aangezien de nieuwigheid hiervan al af is (dat was namelijk de naamgeving), is men verder niet geïnteresseerd.

  reageer
 • KC

   

  Trek de jaarlijkse bijdrage maar af van het salaris van de verantwoordelijke ambtenaren. Dit is niet meer te filmen. Hoe geloofwaardig is dit college en de gemeente.

  reageer
 • Sem

   

  what else is new. Gemeente roeptoetert altijd dat men graag wil dat bewoners participeren, maar zodra dit concrete vormen aanneemt werken de ambtenaren zo ontzettend tegen dat geen enkele bewoner/vrijwilliger op een gegeven moment meer zin heeft ergens energie in te steken.

  reageer
 • Flevowatcher

   

  De toezeggingen van de gemeente staan gewoon in de raadsnotulen van pakweg anderhalf jaar geleden: er zou een Mandela park komen (raadsbesluit!) en de gemeente zou het terrein voorzien van het nodige groen zodat van een 'park' gesproken kan worden. De gemeente is weer eens te laat met 'het realiseren' van, en dat is geen 'ruis op de lijn', maar gewoon onwil, gemakzucht, bureaucratie bij de afdeling beheer/groenvoorzieningen etc. of wat dan ook. Hier past een volmondig 'mea culpa' van wethouder van den Heuvel, en dat horen we dan ook graag in de media...

  reageer
 • Rinus

   

  Wethouder Stadshart = Janneke Sparreboom!

 • Koos Hopeloos

   

  Asfalteren en er een parkeerplaats van maken.

  reageer
 • Dat hele lapp is 1 grote onzin gebeuren.

  reageer
 • Jos '56

   

  't Lapp is dus voor het lapje gehouden :-)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert