Servicecentrum Windpark NOP geopend

NOORDOOSTPOLDER
Het Servicecentrum in Lemmer voor het Windpark Noordoostpolder is donderdagmorgen officieel geopend. Vanuit het centrum waar 20 mensen komen te werken, worden de windmolens langs de dijken van Noordoostpolder en in het IJsselmeer onderhouden. Het werk is voor de komende 15 jaar verzekerd, zo liet directeur David Molenaar van Wind Power van Siemens weten. Dit bedrijf is de leverancier van de turbines.

Bij de opening van het servicecentrum was ook wethouder Geert Post van Urk aanwezig. Hij zag met lede ogen aan hoe de werkgelegenheid in Lemmer terecht kwam. Door het hevige verzet tegen de komst van de windmolens is het Urk niet gegund om te profiteren van het park. De wethouder baalt daar nu van.

Naast het servicecentrum werd donderdagmiddag ook een informatiecentrum over de windmolens in Noordoostpolder officieel geopend. Het centrum is ondergebracht bij Renne's Streekproducten aan de Domineesweg en heet "11 Beaufort".

Donderdag waren er genodigden, vrijdag is het publiek welkom.

In het centrum is informatie te vinden over de bouw van de windmolens rondom Noordoostpolder. Ook kunnen bezoekers de wind voelen en zich laten informeren over de stroomopbrengsten.

reacties (3)

 • RL

   

  Dat bezoekerscentrum ziet er ook niet uit. Mooi argument om extra bezoek te genereren richting naastgelegen boerderijwinkel.

  reageer
 • De verwarrende polderbewoner,

   

  Voorlichting in de polder een Boerderij over windmolens een leuk plekje ,zakelijk goed bedacht .Verrassend dat de link verder gelegd wordt in Lemmer dus Friesland het service centrum. Welke geïnteresseerde gaat dit traject nog bezichtigen eerst naar de molen dan naar de boer en dan naar Lemmer.

  reageer
 • Bakker

   

  Ik geloof niet dat een geïnteresseerde veel te zoeken heeft in Lemmer hoor, het servicecentrum is er voor het onderhoud van de windmolens, als je niet geïnteresseerd bent om zelf aan de windmolens te sleutelen tijdens werktijd denk ik dat de deuren dicht blijven....

 • ook informatie over de afschuwelijke bij-effecten zoals onverkoopbare huizen en horizonvervuiling?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert