MC Groep wil sterilisatieafdelingen uitbesteden

FLEVOLAND
De MC Groep wil de centrale sterilisatie afdeling, de plek waar alle medische apparatuur van een ziekenhuis wordt gereinigd, uitbesteden. MC Groep is onder meer eigenaar van het MC Zuiderzee in Lelystad en het Dr. Jansencentrum in Emmeloord.

Afgelopen week is het personeel ingelicht over het voorgenomen besluit van de directie. Het plan moet nog worden voorgelegd aan onder meer de ondernemingsraad. Ook moet de vakbond zich nog buigen over het voorstel.

Volgens de directie zijn de sterilisatieafdelingen aan grootschalige investeringen toe, om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Het is daarom goedkoper om het werk uit te besteden, aldus de directie, die al een Amsterdams bedrijf op het oog heeft om de werkzaamheden over te nemen.

Wat de consequenties voor het personeel zijn, is nog niet te zeggen, verklaart een woordvoerder. Het is de intentie om het personeel onder te brengen bij het Amsterdamse bedrijf. De directie zegt dat personeel zijn baan kan behouden. Zodra de ondernemingsraad het plan heeft ontvangen, heeft zij zes weken de tijd te reageren.

reacties (8)

 • Flevoziekenhuis Almere

   

  In het item worden beelden gebruikt van de sterilisatieafdeling van het Flevoziekenhuis in Almere, waarbij ook medewerkers van ons in beeld worden gebracht. Beetje slordig Omroep Flevoland!

  reageer
 • Barbara

   

  En dat met honderden nieuwe inwoners binnen een paar weken in deze stad? Lijkt me dat die nieuwkomers het een en ander aan gezondheidszorg nodig zullen hebben, misschien zit er wel veel snijwerk bij. Ik zou eerder gokken op wat meer personeel in dienst te nemen i.p.v ze weg te sturen. Want dat laatste zal waarschijnlijk gebeuren! Die Loek komt altijd op momenten met zijn plannen aanzetten als het toch al weven niet mee zit. Hijzelf hoeft er heus geen broodje minder om te eten. Kom Loek denk ook eens aan de bijzondere situatie waarin een ieder mee word geconfronteerd.

  reageer
 • ed

   

  Het verder "uitkleden" van het MC Zuiderzee is door Loek Winter begonnen. Toekomstig argument: Niet meer exploitabel en winstgevend", dus ......?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Zonder Loek Winter was het ziekenhuis al lang gesloten geweest.

 • Kees

   

  Wel ironisch dat er wordt gesneden in het budget in plaats van ...

  reageer
 • Hoipipeloi

   

  Geloof dat MC groep in Lelystad gevestigd is en niet in Almere...☺️

  reageer
 • Jos '56

   

  Ik lees nergens dat het in Almere gevestigd is !!

 • laat alle reacties zien
 • KC

   

  Wat een belachelijk idee om met instrumenten naar Amsterdam en visa versa te slepen. Ook het personeel moet heen en weer gaan reizen naar Amsterdam. Wat kost dat allemaal niet! Wat gebeurd er als je met spoed instrumenten nodig hebt. Je moet zeker ook zo'n afdeling zelf hebben of meer instrumenten in voorraad hebben.

  reageer
 • Tsja

   

  Wat nou belang van de patiënten staat voorop. Ben deze morgen nog in ziekenhuis geweest en personeel klaagt al behoorlijk. Snel snel snel daar draait het om geen tijd meer om sociaal met patiënt om te gaan.

  reageer
 • johan

   

  Loek Winter, de eigenaar van deze club heeft 1 doel: winstmaximalisatie. Dat gaat echt boven alles.

  reageer
 • Steven

   

  En dat heeft Johan nu eens goed gezien. Loek zit steeds hoger op zijn stoel van al dat geld van de gemeenschap.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert